• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

23.10.2023

21:24

Detaljan "spisak smrti" Belivuka i Miljkovića! Vodili se kao nestali, a u stvari su brutalno likvidirani (FOTO)

Printscreen

Vesti

Detaljan "spisak smrti" Belivuka i Miljkovića! Vodili se kao nestali, a u stvari su brutalno likvidirani (FOTO)

Podeli vest

Ozloglašeni klan Veljka Belivuka, koji je uhapšen 2021. godine, tereti se za sedam monstruoznih ubistava i druga teža krivična dela. Oni su svoje žrtve, prema navodima optužnice, mamili, zatim zverski ubijali, morbidno slikajući leševe, a fotografije su međusobno razmenjivali.

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije Bogdan Pušić je nakon hapšenja Belivuka otkrio da se pored navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića, pripadnika grupe '' Pink Panter'' Milana Lepoje i navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, na crnom spisku imena nestalih su i Strahinja Marković (22), Jova Kecman (51), Lazar Vukićević (31), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Lazar Ilić (25), Ljubomir Lainović (25), Dario Đorđević (23), Aleksandar Grigorijević (42) i Goran Mihajlović (23).

- Sumnja se da niko od pomenutih devetorice muškaraca nije živ. Mada, zasad nema i dokaza o tome – rekao je Pušić tada.

Lazar Ilić uhapšen - spremao ubistvo

Nestalnak Lazara Ilića prijavio je njegov otac koji je sumnjao na najgore, ali je on početkom 2021. godine uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je spremao ubistvo Marka Ljubiše Kana, dok ga srpska policija sumnjiči da je ubio Aleksandra Šarca, u garaži tržnog centra "Ušće".

Nikola Mitić - ubijen jer se čuo sa suparnkom

Nikola Mitić je likvidiran 10. avgusta 2020. godine, a osumnjičeni se terete da su mu prerezali vrat, a potom isekli njegovo telo i samleli u kući u Ritopeku. Oni su presreli njegovu ''hondu'' nedaleko od američke ambasade u Beogradu i prebacili ga u ''škodu superb''.

Foto: Novosti

 

Odvezen je u takozvanu "bazu", gde su mu okrivljeni, uz batine, tražili da kaže ko ga je poslao da ih prati. Uzeli su mu "Skaj" telefon i tada utvrdili da je u kontaktu bio s Lazorom Vukićevićem, takođe žrtvom klana.

U to vreme, Belivuk i Miljković su bili u Crnoj Gori gde su, kako će se kasnije ispostaviti, ubili Mileta Radulovića Kapetana…

Goran Mihajlović – prva žrtva Belivukovog klana

Goran Mihajlović nestao je 2019. godine, a kako se navodi ''Vreme'', on je bio i na merama tajnog nadzora Specijalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Njega je prvi put spomenuo svedok u postupku protiv Belivukovog klana Nikola Spasojević i ispričao da je u toku noći pozvan da pričuva Mihajlovića o kom, do tada nije znao. Navodno ga je pitao zašto je došao u situaciju da bude vezan na podu „štek“ vikendice Belivukove grupe, a on mu je odgovorio da su ga “namestili drugovi” i da ne može da razgovara sa njm jer su mu Veljko i Marko obećali da ukoliko ne bude pričao, da će ga ujutru pustiti.

Foto: Tanjug/Informer/Privatna arhiva

 

Belivuk i Miljković su otrovali Mihajlovića, telo su umotali u najlon, pa su Spasojević, Belivuk, Miljković i Draganić telo odvezli na plac kuće u Surduku, gde su ga spalili, a ostatke bacili u Dunav sa Pupinovog mosta.

Aleksandar Gligorijević Puki – Belivukov saradnik

Aleksandar Gligorijević Puki bio je član Belivukove navijačke grupe „Principi“ i vodio je lokalnu grupu Partizanovih navijača u vojvođanskom mestu Odžaci.

Našao se na meti prijatelja jer su verovali da je sa članovima suparničkog klana planirao ubistvo Veljka Belivuka, te je navodno nabavio i snajper.

Foto: Aleksandar JOvanović Cile/MIloš Rafailović/Tanjug

 

- Brate, ovaj me namestio… Ako sve bude OK, za par dana ide u klanicu - javio je Belivuk preko „Skaja“ jednom od svojih saradnika, misleći na Gligorijevića kome su nožem na leđima urezali ''izdaja'' i to fotografisali.

Goran Veličković Goksi – Slike leša slali Filipu Koraću

Goranu Veličkoviću Goksiju (33) svaki trag gubi 3. avgusta 2021., a poslednji put je viđen u Višegradskoj ulici u Beogradu. Zajedno sa Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao se ranije sa južne tribine i osnovao navijačku grupu „Partizanovci“.

Foto: Privatna arhiva

 

Svedok saradnik u slučaju Belivuk, Bojan Hrvatin, ispričao je da je Goksija prvo namamio da idu da kupe oružje, a onda su ih Belivuk i Miljković presreli „glumeći“ policiju. U kući u Ritopeku su ga mučili i ubili.

- Prvo je pisao Filipu Koraću… Ne znam kako se on zvao na Skaju, ali mi smo ga zvali „Zalizani“. Poslata mu je poruka: Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš i ti da završiš, navataćemo te. Tome je prethodila prepiska kao da Goksi piše sa njim, ali nas je on odmah posle prve ili druge poruke provalio. Onda mu je poslata slika, ona „Koraću p***o“, da mu se stavi do znanja jer je Goksi bio sa njim na vezi i prodavao je njegovu „koku“. Čekali smo, konkretno Miljković, jer je kod njega bio telefon da se vidi kada će poruka biti štiklirana. Čim smo videli, da je on tu poruku primio, mi smo je izbrisali, da Korać ne bi mogao da je sačuva - ispričao je Bojan Hrvatin.

Lazar Vukićević – verovao da muče otetog Nevolju

Lazara Vukićevića su putem poruka na ''Skaju'' namamili. Naime, slali su poruke sa telefona Mileta Radulovića Kapetana iz Crne Gore, kog su dva meseca držali zatočenog, a onda mu presudili, govoreći mu da je Belivuk otet i da treba da ga muče. Vukićević se čak i branio, te je zapucao na članove ekipe, ali su oni uspeli da ga savladaju.

Foto: printscreen/društvene mreže

 

- Braćo, sve je u redu, vezan je. Imao prangiju džukela. Izvadio iz ranca prangiju i ja ga vatam i nabadam i prst sam polomio… - Miloš Budimir je napisao, navodi se u optužnici.

Zdravko Radojević – kum člana Belivukovog klana

Slučaj Zdravka Radojevića ima svoj početak u naizgled beznačajnom ispisivanju grafita posvećenog Radojevićevom bratu. Počele su pretnje osvetom, uz izjave da će "javno pseta poubijati" i "oči iskopati". Ono što čini ovu situaciju bizarnom jeste činjenica da je Radojević bio u kumovskim odnosima s jednim od braće Budimir, čije se ime sada pojavljuje u optužnici protiv Belivukove grupe

Za potrebe Radojevićeve otmice, a kasnije i likvidacije, prema svedočenju svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina, čak su izazvali i sudar, a nakon što su ga oteli i odveli u Ritopek gde su ga nakon mučenja ubili. To je učinio Belivuk, pošto je na njegovo pitanje „ko će da ga reši“ Budimir odgovorio da on ne želi jer mu je kum.

Milan Ljepoja – "Pink Panter" 

U kući u Ritopeku su pronađeni i biološki tragovi Milana Ljepoje, kao i dugme farmerki ''dizel'' koje je nosio na dan nestanka.

Foto: Informer

 

Za motiv ubistva Ljepoje postoji nekoliko verzija - sumnja se da je ubijen jer je navodno organizovao atentat na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera u Kijevu, a prema drugoj verziji želeo je da skloni Belivukovu grupu jer je bio blizak sa „škaljarskim klanom“.

Ubijali "škaljarce" u Grčkoj

Uoči pripremnog ročišta u postupku protiv klana, otkriveno je da je grupa odgovorna i za još četiri ubistva u Grčkoj, a veruje se da je reč o likvidacijama visokorangiranih pripadnika škaljarksog klana - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, koja su se dogodila 2019. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija