• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Avaz

10.10.2023

11:06

Belivukove ubice saslušane u tužilaštvu u BiH! Zakupili ceo sprat u "kulama Sarajevo" pa pohapšeni, njihov advokat kaže: "Imali su problema u Srbiji pa su se malo sklonili"

Informer/društvene mreže

Vesti

Belivukove ubice saslušane u tužilaštvu u BiH! Zakupili ceo sprat u "kulama Sarajevo" pa pohapšeni, njihov advokat kaže: "Imali su problema u Srbiji pa su se malo sklonili"

Podeli vest

Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koje su specijalci, u saradnji sa Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), sredinom septembra uhapsili u "Sarajevo Toweru", došli su u taj kako bi se sklonili na određeno vreme od problema koje su imali u svojoj državi, potvrdio je za “Avaz” Siniša Derganc, advokat iz Istočnog Sarajeva koji zastupa Jovanovića.

- Prema njihovim rečima, oni su imali određenih problema u Srbiji i ovde su se sklonili zbog tih problema. Takva je njihova izjava, to uopšte nije tajna, to su izjavili i u Tužilaštvu - kaže advokat Derganc.

Jovanović i Dulović nalaze se u KPZ-u Zenica, nakon što im je Opšinski sud u Sarajevu odredio jednomesečni pritvor. U izveštaju Tužilaštva navodi se da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažne dokumente.

- Oni su u pritvoru u vezi s falsifikovanim dokumentima. Iz nekog razloga, zbog opasnosti od bekstva, Sud je odredio pritvor iako smo mi saglasno tvrdili da to nije neko posebno teško delo koje bi opravdavalo meru pritvora. Čekamo da se završi ta dokumentacija i mi ćemo u najskorije vreme podneti predlog za zaključenje nekog sporazuma u vezi s ovim krivičnim delom zbog kojeg su uhapšeni - navodi Derganc.

Foto: avaz.ba

 

Nema poternice

Advokat napominje da je u pitanju krivično delo zbog kojeg, kako je rekao, "nikom nikad nije određen pritvor", te da je on ipak određen zbog nekih drugih okolnosti i pisanja medija.

- Mi ćemo ići na varijantu sporazuma. To ćemo predložiti, kako bi oni dobili adekvatnu kaznu za ono delo za koje su uhapšeni i za koje postoje očigledni dokazi da su počinili, što uopšte nije sporno. Oni su priznali i postoje drugi materijalni dokazi da su počinili to krivično delo, tako da nema svrhe da se u vezi s tim nešto posebno radi - rekao je Siniša Derganc, potvrdivši da za Jovanovićem i Dulovićem nije raspisana nikakva poternica.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog dela.

Tražili poligrafsko testiranje

- Zbog svega što se pisalo po medijima, oni su tražili poligrafsko testiranje. Zaista nemaju ništa s tim. Međutim, to poligrafsko testiranje niko nije želio da obavi - rekao je advokat Derganc.

Traže ga Grci zbog "Krfa"

Dušan Jovanović Giba, kako piše bosanski Avaz, navodno je na poternici Interpola koju je za njim raspisala Grčka zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu na Krfu 2020, kada su ubijeni visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana, Alan Kožar i Damir Hadžić.

Podsetimo, Jovanović i Dulović uhapšeni su nakon što su iznajmili gotovo čitav sprat u luksuznom stambenom kompleksu "kule Sarajevo". 

Oslobođen za ubistvo na Autokomandi

Darko Dulović je takođe dobro poznat javnosti u regionu, a zbog trgovine 287,5 grama heroina je bio u zatvoru u Crnoj Gori, dok ga je Srbija potraživala zbog sumnje da se dovodi u vezu sa ubistvom bivšeg pripadnika SAJ, a kasnije vozača i obezbeđenja Filipa Koraća, Siniše Milića zvanog Boske, na Autokomandi u Beogradu 2018. godine.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara kod restorana "Franš". Dulović je za učešće u ubistvu Milića pravosnažno oslobođen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija