• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

30.10.2023

07:27

"Braćo ko će da ga reši?"! Svedok okrivljeni otkrio sve o likvidaciji Zdravka Radojevića: "On je prošao najbolje od svih"

Informer

Vesti

"Braćo ko će da ga reši?"! Svedok okrivljeni otkrio sve o likvidaciji Zdravka Radojevića: "On je prošao najbolje od svih"

Podeli vest

Navijač Crvene zvezde Zdravko Radojević ubijen je 30. oktobra pre tri godine u Ritopeku, a za ovaj monstruozni zločin optuženi su pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Njegov DNK pronađen je u ovoj kući strave, a sve detalje ubistva otkrili su svedoci-saradnici u poistupku protiv klana, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin.

Prema njihovim rečima, Radojeviću je jednim udarcem sekirom presudio upravo Veljko Belivuk.

Lalić je ispričao da su Miljković i Belivuk koristili Skaj nalog otetog Mileta Radulovića i da su tako navodno saznali da Radojević priprema njihovo ubistvo.

- Radojević je tada preko Skaja spominjao da treba deci da se vade oči i da se maltretiraju žene. Nije tada znao da se dopisuje sa Markom Miljkovićem, pa mu je on napisao da pusti decu i žene i da se fokusira na neprijatelje - rekao je Lalić odgovarajući na pitanja optuženog Miljkovića.

Foto: Foto:Miloš Rafailović, Marko Đoković

 

Prema rečima drugog svedoka-saradnika, koji je i sam učestvovao u ubistvu Radojevića, jedna stvar je posebno iznervirala pripadnike klana.

- Za Zdravka Radojevića sam prvi put čuo na izdržavanju kazne od MIloša Budimira, jer je prodavao drogu za Radojevića ali da nije ispao korektan prema njemu. Braća Budimir su prodavala drogu za njega, on je bio navijač Zvezde, i planirao je da mu se revanšira. Posle ubistva Vukićevića, braća, Miljković i Belivuk odlaze u Tursku, i Miloš me je pitao da li hoću da odem da pogledam da li oko Radojevićeve kuće ima kamera, da mu se postavi eksploziv. Poslao mi je sliku njegovog "mercedesa", ali mi je posle pisao da se odustaje. Kada su se vratili sa mora, rekli su mi da su saznali da se Zdravko povezao sa Crnogorcima, da se promangupirao, da juri Marka Budimira i da ne može da ga nađe ali da će se revanširati ženi i deci i to je nas iznerviralo, jer smo radili profesionalno, između sebe, nismo dirali porodice - ispričao je Hrvatin.

Plan je, prema rečima svedoka-saradnika Hrvatina, bio da Nebojša Janković namami Radojevića na parking kod Laste, a da se podmetne pucnjava Radojeviću na kuću u kojoj živi otac Marka Budimira.

- Moja uloga je bila da napravimo lažni sudar kod Laste, da proverimo da li Radojević ima pratnju ili da li ima policije. Nebojša Janković ga je sačekao belim "renoom", a Radojević je trebalo da dođe "pasatom". Radojević je kasnio i Marko Budimir je komentarisao da je "takav, ceo život neodgovoran". Kada je stigao, otišao je sa Jankovićem, mi smo izazvali lažni sudar ali nikoga nije bilo. U kući su Radojevića čekali Belivuk, Miljković, Lalić, Draganić i Miloš Budimir - ispričao je Hrvatin i naveo da je on sa Markom Budimirom otišao da kupe hranu i kombinezone i da su se potom vratili u kuću.

Foto: Informer

 

- Kada sam došao u kuću sa Markom Budimirom, popeli smo se na sprat. Zatekao sam Miljkovića koji sedi pored Radojevića i Miloša Budimira koji priča nešto sa njim. Dok sam ja bio u kući, niko ga nije prstom takao. Rečeno mu je da je najbolje prošao od svih koji su došli u kuću. Savadali su ga tako što su Belivuk i Miljković izleteli iz dečije sobe, bila je anegdota da su se zaglavili na vratima jer su krenuli u isto vreme. Stavljen je na krevet, vezane su mu ruke, Janković i Draganić su došli sa fantomkama, dali mu da napuni okvir sa municijom, da ga ispipa i taj pištolj je bio za to da se radi lažno pucanje na kuću Budimira - nastavio je izlaganje i objasnio da su Radojevića potom kroz garažu spustili u bunker.

Dok je trajalo ispitivanje svedoka-saradnika Bojana Hrvatina on je otkrio zašto je baš Belivuk ubio Radojevića i opisao svaki detalj ubistva.

- Rekao je "ajmo braćo ko će da ga reši", ja sam ćutao, Budimir je rekao "kum mi je" i on je onda uzeo sekiru.

Prema rečima svedoka-saradnika, za učešće u ovom ubistvu Hrvatin je dobio 10.000 evra, a kasnije je pomogao da se delovi tela Radojevića odvoje i stave u mašinu za mlevenje.

- Zdravko Radojević je prošao najbolje od svih! To mu je i rečeno... U jednom trenutku je Veljko rekao ovako: "Ajmo, braćo, ko će da ga reši?". Dok je to izgovarao, Veljko je već krenuo ka sekiri. Ja nisam hteo da se mešam, samo sam pomagao oko fosne, koju je trebalo podmetnuti pod glavu. Skinuli smo ga polako, okrenuli smo ga s leđa na stomak i stavili mu glavu na fosnu. Veljko mu je presudio bukvalno jednim preciznim i jakim udarcem. Kada je ubio Zdravka, čulo se samo onako: "Aaaahhh" - rekao je ranije Bojan Hrvatin, svedok-saradnik protiv klana.

Foto: Informer/Novosti/Tanjug Rade Prelić/ Insider Miloš Rafailović

 

Inače, Hrvatin je otkrio i da je klan njega držao kao "džokera" ukoliko im otmica ne uspe, a plan je bio da Hrvatin Radojeviću postavi bombu i da ga tako likvidiraju, ali na kraju, kako kaže, za tim nije bilo potreba jer je likvidiran u Ritopeku.

- Belivuk ga je ubio, a mene je pitao da li hoću da nastavim, ja sam uzeo nož i odvojio glavu - isričao je jezive detalje ubistva Hrvatin.

- Isto smo uradili, odvojili glavu sa strane, onda udove, vadili unutrašnje ograne, karlični deo. Isti je metod bio. Kada smo krenuli, napunili prvo korito, ušli su i Draganić i Janković i uporedo krenuli da melju dok smo mi obrađivali ostatke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija