• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanja Ivančević

26.12.2023

23:12

Bagziju i sinu zabranili kopanje tuđeg zemljišta! Vlasnik: "Razni posrednici su me pritiskali da mu prodam plac"!

Informer/arhiva

Vesti

Bagziju i sinu zabranili kopanje tuđeg zemljišta! Vlasnik: "Razni posrednici su me pritiskali da mu prodam plac"!

Podeli vest

Građevinska firma "NM KOP" u vlasništvu Nemanje Milenkovića, sina svedoka saradnika i bivšeg "zemunca" Dejana Milenkovića Bagzija, bespravno je i bez dozvole iskopavala pesak na placu u Jakovačkoj Kumši, čiji je vlasnik zemljoradnik M. P.

To je konstatacija rudarske inspekcije Ministarstva rudarstva i energetike, koja je izašla na teren 8. novembra, nakon pisanja Informera o ovom slučaju.

U ovom dokumentu, u koji je redakcija Informera imala uvid, zabranjeno je firmi "NM KOP" da dalje eksploatiše pesak na parceli vlasnika M. P. i naloženo je da se uradi geodetsko snimanje parcele i situacioni plan kako bi se utvrdila tačna količina iskopanog peska koji je iskopan na tom placu.

Foto: Ustupljene fotografije/Informer

Hapšenje Bagzijevog sina Nemanje

Kako smo saznali, ovaj izveštaj je prosleđen Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje je ekspresno reagovalo i pokrenulo istragu protiv Nemanje Milenkovića zbog izazivanja opšte opasnosti i protivpravnog zauzimanja tuđe zemlje. Prethodno su Nemanja i njegov otac Dejan saslušani 28. oktobra o navodima tužbe, koju je protiv "NB KOP" podneo oštećeni vlasnik zemljišta. 

Trenutno se obavljaju dodatna veštačenja, posle čega se očekuje odluka tužilaštva o eventualnom podizanju optužnice protiv mlađeg Milenkovića.

Poljoprivrednik M. P. iz Jakova je, podsetimo, 7. avgusta prijavio firmu "NM KOP" inspekcijskim službama, jer su bez dozvole i saglasnosti bagerom iskopavali pesak sa njegove njive, ukupne površine oko jednog hektara.

Foto: Arhiva

Hoće da silom otme tuđe zemljište

Kako je otkrio tada za Informer, osim toga što se na njegovom posedu odigravala nelegalna eksploatacija peska, on je gotovo svakodnevno bio izložen pritisku raznih "posrednika", koji su pokušavali da ga ubede da tu imovinu proda Milenkovićima.

- Dejan Milenković, koji je suštinski vlasnik firme "NM KOP", pokušao je još 2019. da kupi moju njivu radi iskopavanja peska, pošto je isušio sve okolne. Nismo se dogovorili oko cene, jer je u tom trenutku realna vrednost po aru bila 500 evra, a on mi je nudio 400. Sledeći sastanak smo imali dve godine kasnije i tada mi je ponudio još manji iznos od 300 evra po aru. U međuvremenu, ova firma je nelegalno ušla na moj posed i oštetila mi zemljište i prinose ječma. Nisu se potrudili ni da stave bedeme oko njive i zaštite je od iskopavanja peska bagerom sa okolnih imanja - izjavio je M. P. i dodao:

U toku je odronjavanje

- Trenutno je deo njive značajno uništen i u toku je odronjavanje zemlje. Kolika je do sada pričinjena šteta i koje će posledice tek nastati od opadanja nivoa podzemnih voda, ne mogu ni da zamislim. Bojim se da neće proći još mnogo vremena pa da taj plac postane sasvim neupotrebljiv. Zbog svega toga sam 7. avgusta podneo prijavu Komunalnoj inspekciji u Surčinu da izađe na teren i sačini zapisnik o zatečenom stanju. Od te zemlje ja živim.

Redakcija Informera pozvala je tada i Nemanju Milenkovića, ali se na poznati telefon javio ženski glas koji je negirao da je to njegov broj, pa nismo uspeli da dobijemo komentar od tužene strane. 

Poneo sa sobom sav novac klana?!

Dejan Milenković Bagzi bio je optužen da je 21. februara 2003. u blizini Beogradske arene u Novom Beogradu kamionom pokušao atentat na premijera Zorana Đinđića, kao i za učešće u mnogim drugim ubistvima "zemunskog klana" čiji je član bio. Uhapšen je u Solunu 16. jula 2004., nakon što je tokom akcije "Sablja" uspeo da pobegne iz Meljaka gde se skrivao u jednoj kući sa vođama "zemunaca", Dušan Spasojevićem i Miletom Lukovićem, koji su tamo i ubijeni. Spekulisalo se da je prilikom bekstva poneo sa sobom torbu u kojoj je bilo nekoliko miliona evra. Bagzi je početkom februara 2005. izručen Srbiji iz Grčke, a status svedoka saradnika dobio je u junu 2006. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija