• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P.I.

29.12.2023

11:59

Angelinini otac i majka svedočili na suđenju roditeljima dečaka ubice! Drhtavim glasom i grcajući pričali o bolu koji preživljavaju svaki dan

Informer

Vesti

Angelinini otac i majka svedočili na suđenju roditeljima dečaka ubice! Drhtavim glasom i grcajući pričali o bolu koji preživljavaju svaki dan

Podeli vest

Anđelko Aćimović otac Angeline Aćimović koja je nakon dvanaest dana od maskra u OŠ "Vladislav RIbnikar" na Vračaru preminula u bolnici svedočio je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu u parničnom potupku protiv roditelja dečaka ubice Koste K.

Anđelko Aćimović naveo je da njegovo dete bilo "Božji pokon od kada se rodila".

- Angelina je dete koja je još dok je bila u stomaku imala posebnu draž. Od prvog meseca je majka održavala trudnoću, imamo stariju ćerku, a kada se rodila naša devojčica carskim rezom, dali su nam je u ruke i rekli "ovo je vaša princeza". Kada sam je prvi put video, pogledala me je jednim okom, a potom ga zatvorila. Majka ju je dojila dve godine, imale su jako veliku povezanost... Uprkos starijoj sestri, ona se izborila za svoje mesto i uvek je bila u centru pažnje. Evo idu praznici, a inače su svi bili u njenoj režiji. Sa starijom sestrom je spremala priredbe, recitacije koje nam je nakon toga izvodila. Ona je mene učila hip hop, a ja nju da igra kolo. Živeli smo dobar život pun ljubavi i poštenja - rekao je on drhtavim glasom i dodao:

- Znala je kada dođe do nekih prepirki da mi šapne "tata zagrli mamu i poljubi je" imala je to u sebi da miri ljude oko sebe. Uvek se pozdravljala sa rečima "volim te".

U potresnom svedočenju Anđelko je pričao o životu do 3. maja ali i nakon tog kobnog dana i objasnio da ništa više nije isto.

Foto: P.I.

 

 

- Kakva je ona bila govori i to da je u svom dnevniku zapisala svoje ciljeve za 2023. godinu, uvek odgovorna i zrela za svoje godine. Idu praunuci, ona je bila ta koja je uvek sve organizovala, unosila je radost u naš dom a onda je došao taj treći maj. Našli smo njen dnevnik, imala je planove i ciljeve, volela je modu, Pariz, francuski jezik, mnogo je bila veselo, voljeno dete - kazao je otac ubijene devojčice. 

Naročito potresno tokom njegovog svedočenja je činjenica da se on direktno obraćao mrtvoj ćerki.

- Ćerko izvini što sam ovo zaboravio da ispričam, sad ću! Ona je duhom ovde i sluša me šta pričam - rekao je u jednom trenutku on i dodao:

Dan tragedije, nikada neću moći da zaboravim rekao je Angenilin otac.

- Nakon dva vikenda koji su bili nezaborav došao je i taj dan. Bog je hteo da ode sa najlepšim uspomenama, krenuo sam ujutru, onda sam  je nešto zaboravio, pozvao sam je da mi iznese, i to je naš poslednji susret. I danas, kada prođem tim putem, setim se toga i zaplačem - priča otac i dodao:

- Oko 08:45 sam od supruge saznao šta se desilo, zvao sam je ali se nije javljala. Osećao sam neki nemir, ne znam kako sam  došao do škole, ali znam da je bilo jako brzo. Video sam veliki broj policije, ništa nisu hteli da mi kažu i počeo sam da ih psujem, to je bio nalet besa. Nakon nekog vremena, sva deca su izašla, masa se razišla i shvatio sam da smo ostali samo mi, čija su deca stradala, ali sam opet imao neku nadu prepričava otac.

Foto: Privatna arhiva

 

Kako je objasnio Anđelko Aćimović je u Dečijoj klinici u Tiršovoj saznao da mu je ćerka povređena, zadobila je metak u glavu koji je završio u mozgu. Od tog dana, narednih 12 je cela porodica živela u agoniji, obilazili su crkve i manastire, a kako kaže, vera im je bila jedina nada.

- To su dani koje ne znam kako bih opisao, hvala svim lekarima koji su učinili sve da ona preživi, bili su iskreni da su šanse jako jako male, ali je neka nada živela u meni. Davali su nam da je vidimo, obilazili smo je tri puta dnevno. Imala je zavoje na glavi, a jednom je pustila suzu iz oka, to mi je bio znak da nas čuje, neko možda to drugačije tumači, ali ja ovako. Svaki dan je bio novi strah, da li će aparati stati i tog 15. maja su stali, a tog dana je bio planiran pregled na nekom aparatu, čak i promene pulsa su nam bile nada, nada da će preživeti - kazao Angelinin otac.

U trenutku kada je shvatio da je izgubio ono najvrednije, ističe, nikoga nije mrzeo i nikome nije poželeo zlo, uprkos što je njegovo dete mi krivo, ni dužno stradalo.

- Ja nikoga nisam mrzeo, samo ne mogu da shvatim da je dete ubilo nedužni decu. Njegovi roditelji, nisu imali ljubav i empatije, ali ambicije za novac jesu. Čuo sam od ljudi da žene koje rade u ordinaciji njegovog oca, nisu zadovoljne kažu kako će on sve da ih ubije. Ne shvatam, kako nisu primetili da im dete po celu noć surfuje internetom, bio je u grupi zatvorenog tipa, gde su bili neki koji mrze žene, te tako sad shvatam spisak meta i prioriteta malog Koste, na njemu je bilo osam devojčica - kazao je na kraju otac.

Potom je svoj iskaz dala njegova supruga koja je jedva dolazila do reči pokušavajući da ispriča o bolu i patnji koju ona i porodica proživljavaju, ali su sudnicom odjekivali samo njeni jecaji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Sport

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

Nemački velikan Borusija iz Dortmunda prvi je finalista Lige šampiona! Popularni "milioneri" večeras su savladali kao gosti Pariz Sen Žermen sa 1:0 (0:0) na "Parku Prinčeva" i sa ukupnih 2:0 plasirali su se u finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, gde će im rival na londonskom "Vembliju" biti ili madridski Real ili minhenski Bajern!

07.05.2024

22:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija