• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.12.2023

14:22

Zora Dobričanin: Zbog fotografija ubijene dece nedelju dana nisam mogla da spavam

Informer

Vesti

Zora Dobričanin: Zbog fotografija ubijene dece nedelju dana nisam mogla da spavam

Podeli vest

Advokat Zora Dobričanin izjavila je danas da od odluke Višeg suda u Beogradu zavisi da li će nastavak parničnog postupka protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka (14) koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest vršnjaka, biti javni.

"Juče su ispitane tri porodice, danas je planirano da iskaz daju još tri oštećene porodice. Od kolege koji zastupa čula sam da je bilo veoma emotivno, da je bilo puno suza, kao što je i uvek kada se oni pojave, bilo da je to u sudnici ili našim advokatskim kancelarijama, jer je to svojevrsno zlo koje je zlo posebno za njih, a i za sve nas - izjavila je Dobričanin. 

Prema njenim rečima, optužnica je stala na pravnu snagu, došla u sud, dobila je sudećeg sudiju i na njemu je da u narednih mesec dana zakaže suđenje.

- Ima mnogo dokaznog materijala, ne radi se prvih desetak dana januara pa verujem da će iskoristiti to vreme za pripremu. Suđenje i počinje sa pripremnim ročištem, na kojem tužilac izlaže optužnicu i predlaže svoje dokaze, odbrana ih prihvata ili osporava i predlaže svoje. Mi kao oštećeni imamo pravo takođe da predložimo dokaze i da u tome svemu učestvujemo - navela je ona.

Dobričanin pojašnjava da je pripremno ročište uvek tajni deo postupka i napominje da u ovom predmetu ima mnogo delova postupka koji po sili zakona moraju da budu zatvoreni za javnost:

"Ja lično želim da građani Srbije iz tog postupka saznaju sve što mogu, da nam se to nikad više ne ponovi. Iako znam da je to nemoguće, ali kada bi samo na pet sekundi mogle da se vide sekvence, par fotografija iz te fotodokumentacije, mislim da bi prestao svaki vid podrške prema okrivljenima i dečaku ubici kod onih koji je možda još uvek imaju. Ja posle 30 godina rada, kada sam to videla, nisam mogla da spavam nedelju dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija