• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

05.01.2024

15:00

Završeno saslušanje Šarića! Vraćen u pritvor, odbijeno jemstvo od 800.000E!

Marko Đoković, ATA Images

Vesti

Završeno saslušanje Šarića! Vraćen u pritvor, odbijeno jemstvo od 800.000E!

Podeli vest

Duško Šarić, brat Darka Šarića, i Milan Vučinić, koji su optuženi da su deo kriminalne grupe koja je pokušala da ubije svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu, predali su se juče srpskoj policiji, a danas su saslušani pred vanraspravnim većem Specijalnog suda u Beogradu.

Na saslušanju su obojica izjavili da su se dobrovoljno predali i stavili na raspolaganje srpskim državnim organima, dok su njihovi avdokati naveli da nema potrebe da budu u pritvoru i ponudili jemstvo kako bi u daljem toku ovog procesa mogli da se brane sa slobode. 

Podsetimo, njima je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, ali i da ne bi ponovili delo za koje su optuženi. 

Foto: Foto: D. Ćuruvija

Duško Šarić ispred Specijalnog suda

Advokat Radoslav Baćović istakao je da je prijatelj njegovog branjenika Duška Šarića spreman da za njega ponudi kuću od 800.000 evra na Dedinju kao jemstvo da će biti dostupan sudu, s obzirom da je celokupna imovina Šarića privremeno oduzeta, zbog sumnje da je stečena kriminalom.

Advokat Bojan Ječmenica, koji zastupa Vučinića, izjavio je da ne stoje razlozi zbog kojih im je određen pritvor. 

- Ponovili smo zahtev za jemstvo. Za mog klijenta prijatelj nudi stan, koji je procenjen na 300.000 evra. Ne stoji ni jedan od razloga za određivanje pritvora, jer se moj klijent dobrovoljno predao. Takođe, ne može da utiče na svedoka Joksovića, koji je već saslušan, a ne stoji ni to da će ponoviti delo - objasnio je advokat Bojan Ječmenica.

Specijalno tužilaštvo se protivilo prihvaćanju jemstva, koje su Šarić i Vučinić ponudili, te je zatražilo da oni ostanu u pritvoru.

- Na suđenju će biti razmatran predlog o jemstvu, s obzirom da se mora otkloniti osnov da bi Šarić i Vučinić mogli da ponove krivično delo - objasnio je advokat Ječemenica za informer.rs.

Na kraju je to prihvatio, a po saslušanju Duško Šarić je vraćen u ćeliju Specijalnog suda u Beogradu, dok je Milan Vučinić prebačen u Centralni zatvor.

Suđenje u ovom predmetu je zakazano za 1. februar.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija