• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

17.01.2024

18:22

Zvicer i Džoni naredili da se "cinkaroš" otruje cijanidom! Optužnica protiv vođa "kavačkog" i "vračarskog klana"

Printscreen/X/@AliYerlikaya

Vesti

Zvicer i Džoni naredili da se "cinkaroš" otruje cijanidom! Optužnica protiv vođa "kavačkog" i "vračarskog klana"

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv 13 pripadnika kriminalne grupe zbog planiranja likvidacije Strahinje Savića iz Kraljeva, po nalogu odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera! Na istoj optužnici je i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, takođe begunac.

Savić je, kako je ranije pisao Informer, pripadao "kavčanima". Vođa te bande je odlučio da ga likvidira cijanidom jer je saznao da je Strahinja, posle hapšenja u Budvi, ispričao policiji sve što je znao o klanu i njemu.

Strahinja je zajedno sa Lazarem Ilićem uhapšen 22. januara 2021. u Budvi i to nakon neuspelog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana".

On je odlučio da policiji prizna da je njemu i Iliću, koji se tereti i za ubistvo "Pink pantera" Aleksandra Šarca u tržnom centru "Ušće" u Beogradu, Zvicer naredio da likvidiraju Kana. 

Otkrio šifru sa Skaja

Inspektorima je, takođe, dao i šifru svog kriptovanog Skaj telefona iz čije je sadržine otkriveno da je sve o kretanju "mete" javljao osobama pod pseudonimima "Predator" i "Pirana". Ubrzo je utvrđeno da je Predator zapravio bio Zvicer.

Strahinja je ispričao da je Ilić ubistvo Kana trebalo da odradi po instrukcijama Džonija sa Vračara, koji je bio Pirana na Skaju. 

Foto: printscreen Libertas press

Miljković i Belivuk u gostima kod Zvicera, uoči hapšenja

Iako je Savić na suđenju u Višem sudu u Podgorici povukao priznanje iz istrage, tvrdeći da ga je dao pod prinudom, to očigledno za Zvicera nije bilo dovoljno pa je izdao naređenje da se "cinkaroš" likvidira i to dok se nalazi u pritvoru. 

Isprva su pretnjama, paljenjem lokala i automobila rođenu sestru žrtve prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje sa Tužilaštvom. Potom su je, bez njenog znanja, iskoristili da odnese bratu otrovanu hranu i tako ga ubije. U zadnji čas, taj pakleni plan je osujećen.

Srbija je raspisala poternicu za Zvicerom još krajem aprila 2021. zbog sumnje da je koljačkoj bandi Veljka Belivuka i Marka Mijkovića direktno izdavao naloge koga da likvidiraju u našoj zemlji.

Prethodno je za Zvicerom međunarodnu poternicu raspisala i Crna Gora zbog organizovanja kriminalne grupe i serije ubistava i pokušaja ubistava, kao i međunarodnog šverca kokaina. 

Preživeo dva atentata

Njegovo ime se pominje i u optužnici koja je podignuta prošle godine u Turskoj protiv organizatora i izvršioca ubistva Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana" koji je likvidiran 8. septembra 2022. u Istanbulu. 

Zvicer je, inače, pravim čudom preživeo atentat u Kijevu u maju 2020. kada ga je sigurne smrti spasila supruga Tamara, zapucavši na napadače koji su prethodno uspeli da izrešetaju njenog supruga.

Foto: printscreen/https://detective-info.com

Tamara Zvicer zapucala u napadače i spasila supruga

Dve godine kasnije "za dlaku" je izbegao i likvidaciju u Panami. Plaćene ubice su tada greškom ubile dvojicu Zvicerovih telohranitelja, pucajući u automobil "leksus" koji se nalazio ispred "mercedesa", u kom je bio vođa "kavčana".

Napadači su stigli u Panamu iz BiH, Hrvatske i Makedonije, a obećano im je čak četiri miliona evra za Zvicerovu glavu! Pretpostavlja se da se on i dalje nalazi nalazi u nekoj od zemalja Južne Amerike, kao i njegov saradnik Vušović. 

Belivuk i Miljković posetili šefa

Interesantno je da su Strahinja Savić i Lazar Ilić uhapšeni u isto vreme kada je crnogorska policija otkrila da se sprema atentat na vođe zloglasne koljačke bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u tom periodu boravili u Kotoru kao Zvicerovi gosti. Belivuk, Miljković i još 28 članova njihove grupe su uhapšeni 4. februara 2021. u Beogradu i trenutno im se sudi za sedam monstruoznih ubistava.

Tvrdio da je žrtva medija

Polovinom maja 2021. Radoje Zvicer se prvi i jedini put obratio javnosti, otkako je u bekstvu, i to pismom koje je dostavio medijima. On je naveo da je "porodičan i pošten čovek i da se protiv njega vodi nezapamćena medijska haranga", te da ništa od onoga što je o njemu izgovoreno ili napisano nije istina. Sve to, kako je istakao, shvata kao uvredu zbog čega će biti prinuđen da potraži zaštitu od međunarodnih institucija i stranih ambasada u cilju odbrane "ljudskih prava". Obećao je i da će biti dostupan državnim organima Srbije "kada bude uveren da će postupak protiv njega biti vođen u skladu sa zakonom".

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija