• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Blic.rs

18.01.2024

13:20

Počeo uviđaj u fabrici u Aleksincu! Policajci obezbeđuju lice mesta, stigli stručnjaci sa Instituta za javno zdravlje

Shutterstock/Beta

Vesti

Počeo uviđaj u fabrici u Aleksincu! Policajci obezbeđuju lice mesta, stigli stručnjaci sa Instituta za javno zdravlje

Podeli vest

U pogonu fabrike "Magna", u kojem se u sredu uveče otrovalo 104 radnika, počeo je policijski uviđaj.

Uniformisani policajci obezbeđuju lice mesta, uz privatno obezbeđenje fabrike, dok operativci policije vrše uviđaj.

U krug fabrike stigla su dva vozila sa stručnjacima Instituta za javno zdravlje iz Niša.

U krugu fabrike još se nalaze i pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a.

Svi pacijenti iz Aleksinca koji su bili u UKC Niš, otpušteni su iz bolnice.

104 pacijenta tražilo pomoć

- Sinoć se posle 19 časova javilo 104 zatrovana pacijenta od kojih je iz Hitne upućeno 51 u bolnicu u Aleksincu na interno odeljenje, rekao je za medije dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice u Aleksincu povodom masovnog trovanja koje se dogodilo u fabrici "Magna".

On objašnjava da je od 51 osobe, četvoro zadržano u Aleksincu na lečenju, a četvoro je upućeno u Klinički centar Niš.

- Što se tiče pacijenata koji su u bolnici, svi su stabilno, nisu životno ugroženi. Očekuje se da danas budu pušteni kućama, nakon što budu urađene dodatne analize. Što se tiče pacijenata koji su u Kliničkom centru Niš, imam informaciju da su stabilnog zdravstvenog stanja i da će danas biti pušteni kućama. Najvažnije je da nema žrtva i da nema teško zatrovanih. Četvoro pacijenata je u bolnici u Aleksincu, imali smo još sedam ili osam pacijenata koji su primali terapiju, ali su pušteni odmah kućama - kaže dr Vidić.

Ispred fabrike crveni tepih

- Radnici su padali u nesvest, niko nije znao isprva zbog čega ali se osećao neprijatan miris lepka. Bilo je strašno. U jednom trenutku su i policajci počeli da voze zaposlene koji su zadobili zdravstvene tegobe jer nije bilo dovoljno saniteta.

Ovim rečima jedan od radnika fabrike Magna iz Aleksinca opisao je dramatične trenutke koji su se odigrali sinoć u pogonu u Aleksincu, kada se 104 zaposlena otrovalo isparenjima od lepka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija