• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic/Vijesti

22.01.2024

10:44

Albanac pripremao likvidaciju bliskog saradnika Luke Bojovića! Uhapšen na granici i to nakon što je ubio dva mafijaša

Uprava policije

Vesti

Albanac pripremao likvidaciju bliskog saradnika Luke Bojovića! Uhapšen na granici i to nakon što je ubio dva mafijaša

Podeli vest

Albanac Pajo Džonatan (25) uhapšen je u oktobru 2023. godine u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa Jermenima i Albancem pripremao ubistvo Budvanina koji je navodno blizak Luki Bojoviću.

Nakon hapšenja njegovih saradnika, ubrzo je uhapšen na graničnom prelazu kada je pokušao da pobegne iz zemlje, a sada je utvrđeno da ga grčke vlasti traže zbog ubistva dvojice vodećih grčkih mafijaša.

Grčka policija je saopštila da je identifikovala sedmoro osumnjičenih za ubistvo Janisa Skafturosa koje se dogodilo 2022. godine i za ubistvo Vasilisa Rupetisa koje se dogodilo 2023. godine. Prema pisanju tamošnjih medija, obojica su bili vodeći članovi grčke mafije.

Ova ubistva su, prema rečima predstavnika grčke policije, izgledala kao da su se obračunavale dve mafijaške grupe koje su se bavile švercom cigareta.

- Međunarodni lanac koji deluje širom Evrope, sa sedištem u Ukrajini, želeo je da preuzme kontrolu nad švercom cigareta u Grčkoj - rečeno je iz grčke policije.

Foto: Uprava policije

 

Osim Džonatana koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, grčka policija je izdala nalog za hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistva koji su iz Gruzije i Uzbekistana i jednog osumnjičenog kojeg potražuju u Grčkoj.

Džonatan "pao" na granici

Pajo Džonatan (25) uhapšen je 14. oktobra 2023. godine na graničnom prelazu Sukobin.

On je uhapšen prilikom pokušaja da napusti Crnu Gori i uđe u Albaniju, međutim, policija ga je u tome sprečila. Njemu su lisice na ruke stavljene zbog zločinačkog udruživanja u vezi sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, ali i falsifikovanja isprava.

Kako su preneli crnogorski mediji, Džonatan je koristio lažni grčki pasoš na ime Papas Vasile.

Crnogorska policija sprečila likvidaciju Budvanina

Crnogorski mediji su pisali da je u oktobru prošle godine budvanska policija uspela da spreči ubistvo.

Dvojica državljana Jermenije, Armen Martirosjan i Mnacakanjan Artjom, zajedno sa dvojicom Albanaca, P. X. i Pajom Džonatanom navodno su planirali da izvrše likvidaciju u Budvi.

"Vijesti" su od nekoliko izvora iz bezbednosnih službi dobili podatke da crnogorska policija veruje da je meta plaćenih ubica najverovatnije bio Budvanin koji je nekoliko puta bio na spisku za mafijaške likvidacije.

Foto: Uprava policije

Zaplenjene silikonske maske

Prema tim podacima, da se sprema likvidacija u Budvi, službe su imale informaciju 15-ak dana pre hapšenja.

Prvi operativni podaci ukazali su na to da je Budvanin najverovatnije trebalo da bude na udaru plaćeničke grupe nakon što je dva dana pre razotkrivanja u metropoli crnogorskog turizma uhapšen Jermen sa više komada oružja i silikonskim maskama za lice.

Zbog tog podatka, bile su pojačane policijske kontrole članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih osoba, što je, tvrdili su iz Uprave policije, dovelo do toga da se spreči likvidacija u Budvi.

Silikonske maske i oružje

Policija je sredinom oktobra u Ulici Slovenska plaža uočila automobil "polo" barskih registarskih oznaka, nakon čega su uhapsili jermenskog državljanina Artjoma Mnatsakanijana i pronašli dva pištolja marke "glok" sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

- Vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i dala se u bekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice - saopštila je Uprava policije.

Nakon hapšenja Jermena i pronalaženja oružja, policija je blokirala Budvu, ali i obavestila sve raspoložive jedinice koje su upućene u centar grada, kako bi zajedno sa službenicima kriminalističke policije pokrenuli opsežnu potragu za dvojicom begunaca.

Foto: informer.rs

Luka Bojović

Policija je ubrzo uhapsila još jednog osumnjičenog, Albanca P. X., za kojeg se veruje da je sa Jermenom bio u automobilu.

Meta povezivana sa Lukom Bojović

Kako su pisali crnogorski mediji, osoba koja je verovatno bila meta, ali i njegovi prijatelji, koji su pozivani na informativni razgovor, godinama se povezuju sa klanom Beograđanina Luke Bojovića i škaljarskim klanom u Crnoj Gori.

Taj Budvanin još u leto 2018. godine navodno je bio meta napada sa visokopozicioniranim pripadnikom klana iz Bara, ali su policija i SDT osujetili mafijaški plan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija