• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

26.01.2024

18:55

Belivuk bio u "klanici" kada je izmasakriran Puki! Bazne stanice sve otkrile!

Aleksandar JOvanović Cile/MIloš Rafailović/Tanjug

Vesti

Belivuk bio u "klanici" kada je izmasakriran Puki! Bazne stanice sve otkrile!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem pisanih dokaza nastavljeno suđenje zloglasnoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, koja se tereti za sedam ubistava, otmice, silovanje i nezakonito držanje droge i oružja.

Najviše polemike se povelo posle uvida u telefonsku komunikaciju koju je vodio prvooptuženi Belivuk 25. decembra 2020., kao i razgovora pokojnog Zdravka Radojevića, za koga se tvrdi da je ubijen u Ritopeku u novembru 2020.

- Vidimo da je ovde tužilaštvo prikupljalo dokaze protiv Radojevića zbog sumnje da je trgovao narkoticima, a onda se ti izveštaji koriste protiv okrivljenih. Zato stavljam predlog da se oni izdvoje - rekao je advokat Nikola Jerković.

Misteriozni Tajson i Boske

Postupajući zamenik tužioca Saša Ivanić tome se usprotivio, navodeći da je to bio pretkrivični postupak:

- Sve radnje koje su preduzete i materijali koji su dobijeni, uključujući i listinge, su po zakonu.

Istog dana izdata je naredba suda da se vrši uvid u ostvarene telefonske komunikacije Marka Miljkovića i Milana Ljepoje, koji je takođe prema navodima optužnice ubijen u kući u Ritopeku.

U sudnici su potom predočeni dokazi telefonske komunikacije Belivuka, okrivljenog saradnika Srđana Laića, Nebojše Jankovića, ali i nepoznate osobe pod nadimcima Boske i Tajson, od maja 2020. do juna 2021.

Foto: Marko Đoković

Klanica u Ritopeku, gde su se u tajnoj prostoriji odvijali nezapamćeni zločini

Sud je naložio i uvid u komunikacije pokojnog Aleksandra Gligorijevića Pukija, od 28. maja 2020. do 1. juna 2021., zbog sumnje da je bio pripadnik Belivukove grupe. Prema tvrdnjama svedoka saradnika, Puki je ubijen jer su pripadnici klana sumnjali da ih je izdao.

- Imamo ovde i naredbu za Belivuka od 9. januara 2021. do 2022., kada je on već uveliko bio u pritvoru. Traže se bazne stanice u vreme njihovog hapšenja, to je dokaz da okrivljeni uopšte nisu koristili mobilne telefone koji im se optužnicom stavljaju na teret - reagovao je advokat Dejan Lazarević, koji je i sam optužen da je kao pripadnik grupe Darka Šarića učestvovao u pokušaju ubistva svedoka saradnika Nebojše Jestrovića.

Za reč se javio Veljko Belivuk koji je u pratnji stražara uveden u sudnicu.

- Želim da istaknem da ni jedan broj telefona, bilo od ovih dok sam bio na slobodi ili ovih dok sam u pritvoru, nema veze sa mnom.

Isto su saopštili i optuženi Marko Budimir, Marko Miljković i Miloš Budimir, kao i Vladimir Grek, Nebojša Janković, Dejan Tešić, Vlade Draganić. Svi su negirali da su koristili brojeve telefona do kojih je došlo tužilaštvo.

Foto: MUP Srbije

Industrijska mašina u kojoj su pripadnici klana mleli tela žrtava

Kao dokaz su potom izvedeni izveštaji iz kaznene evidencije, u kojima se navodi da su Belivuk, Miljković, Boris Karapandžić, Vladimir Grek, Milovan Tadić osuđivani, dok su Nebojša Janković, Srđan Lalić, Vlado Georgiev i njegova supruga Slađana, kao i Filip Ivanovski neosuđivani.

Simbolične kazne

Prvom presudom, kako se navodi, Belivuk je bio osuđen na pet i po meseci, drugom na godinu dana kućnog zatvora, dok je Miljković osuđivan jednom uslovnom kaznom od osam meseci sa rokom provere od tri godine.

Potom je izveden izveštaj policije u kom se navodi da je, analizom baznih stanica, utvrđeno da je 16. juna 2020. Belivuk došao u Ritopek u 16.02 sati i da je tamo ostao do večernjih časova. Prema navodima optužnice, tog dana je u "klanicu" namamljen i ubijen Gligorijević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!
Specijalni sud

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava u kući strave u Ritopeku, među kojima je i likvidacija Gorana Mihajlovića koji je prema optužnici otet, otrovan a potom mrtav prebačen u Surduk 1. aprila 2019. gde je njegovo telo spaljeno, danas je nastavljeno svedočenjem Filipa Golubovića iz Berana.

02.11.2023

16:06

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija