• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

31.01.2024

08:08

Džipom sleteo u Dunav udavio mu se drug: Nisam vozio brzo izjavio vozač koji je izazvao tragediju kod Velikog Gradišta

printscreen

Vesti

Džipom sleteo u Dunav udavio mu se drug: Nisam vozio brzo izjavio vozač koji je izazvao tragediju kod Velikog Gradišta

Podeli vest

J.G. koji je 19. januara ove godine upravljajući džipom BMW sleteo u Dunav kod Velikog Gradišta, kada se udavio suvozač Duško Đorđević (32) saslušan u Osnovom javnom tužilaštvu u ovom gradu, a nakon davanja izjave on je pušten na slobodu, dok je na tužilaštvu da odluči koje će krivično delo da mu se stavi na teret.

Tragedija u mestu Ostrovo kod Velikog Gradišta odigrala se na Bogojavljanje 19. januara oko u 8.40 sati, kada je vozač izgubio kontorlu nad džipom i selteo u ledeni Dunav, a vozilos e rpevrnulo na krov. Vozača su kroz rpozor gepeka izvukli policajci koji su na lice mesta stigli psoel samo dva minuta, dok suvozaču nažalost nije bilo spasa.

Vozač J.G. je tada zbog hipotermije zbrinut u požarevačkoj bolnici, a nakon lečenja mu je određen policijski pritvor do 48 sati i nakon toga je priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu.

Foto: Tanjug/privatna arhiva

Nastradali Duško Đorđević, kobnog dana krenuo da pliva za Časni krst

 

Na saslušanju mladić je ispričao da je džip koji je vozio kupio sam dan ranije i da su tog jutra on i Duško Đorđević popili kafu zajedno i da je onda hteo da provoza druga i pokaže mu novi automobil. 

- Tog jutra pio sam kafu sa Duškom i da onda smo se vozili po gradu kako bi mu pokazao kola. Odvezli smo se van grada, a udes se dogodio kada smo se vraćali u Veliko Gradište jer je Duško trebalo da pliva za Časni krst - kazao je J.G. u tužilaštvu i dodao:

- Nisam vozio brzo. Vraćali smo se ka Velikom Gradištu i tu sam nekako izgubio kontrolu nad džipom, sišli smo sa puta, prevrnuli se i sleteli s puta u Dunav. 

Mladić je izjavio da mu je žao što je došlo do nesreće u kojoj je izgubio druga sa kojim se, kako je rekao, družio 20 godina.

Inače u tužilaštvu su saslušani i roditelji nastradalog Duška Đorđevića koji su rekli da neće krivično goniti J.G. i tražili su da se on kazni najblažom mogućnom kaznom.

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu naložilo je da se uradi tehničko veštačenje vozila, kao i da se uzme nalaz iz požarevačke bolnice da li je J. G. bio pod dejstvom alkohola ili narkotika kada je tog jutra došlo do saobraćajne nesreće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija