• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ATV

02.02.2024

11:04

Lukin drug ipak danas neće biti izručen iz Španije: Ekstradicija odložena na neodređeno

Darko Cvetanović/EPA/MUP

Vesti

Lukin drug ipak danas neće biti izručen iz Španije: Ekstradicija odložena na neodređeno

Podeli vest

Siniša Petrić Zenica (50) surovi ubica i bliski prijatelj Luke Bojovića danas ipak neće biti izručen iz Španije u BIH gde je trebalo da u KPZ Foča dosluži kaznu na koju je osuđen u Španiji. , ali ostaje pitanje šta je sa kaznom za ubistva koja je devedesetih počinio u Srbiji za koju je osuđen na 15 godina zatvora, a koju nikada nije odslužio.

Kako je iz pravosudnih organa Republike Srpske potvrđeno za ATV izručenje Siniše Petrića je odloženo i za sada se ne zna kada će on biti deportovan iz Španije. 

Podsetimo Petrić je trebalo da bude izručen još 17. januara ali je on učestvovao u incidentu u zatvoru u Đpaniji zbog čega je ekstradicija odložena za 2. februar, ali je ona ponovo odložena.

Siniša Petrić je uhapšen 2012. godine u Valensiji i osuđen zbog organizovanog kriminala i oružja na 15 godina zatvora, a čim bude izručen u BIH biće upućen u KPZ Foča gde će doslužiti kaznu na koju je osuđen u Španiji.

Interesantno je da Petrić tražio da bude izručen u BIH, a ne Srbiju, verovatno što u našoj zemlji osuđen na 15 godina zatvora za zločine u Subotici još devedestih godina, a ovu kaznu nikada nije do kraja odslužio jer je dva puta pobegao iz zatvora

Naime Petrić je kao tinejdžer bio u  "Arkanovim tigrovima", gde je i upoznao Luku Bojovića, a nakon toga se priključio "eskadronu smrti" Marinka Magde.

Zajedno sa Magdom on je učestvovao u januaru 1994. godine u ubistvima porodica Agatić i Petrić u Subotici, koji su likvidirani iste noći. Tada su u jednoj kući ubijeni Josip i Verica Agatić, a u drugoj bivši policajac Milan Petrić, njegova supruga Stana i desetogodišnji sin Dane. 

Na suđenju Zenica je hladnokrvno izjavio da je ubio dečaka jer je mogao da ih idnetifikuje, a na pitanej sudije zašto samo je rekao da je bio nervozan te noći. Za ove zločine on je osuđen na smrtnu kaznu, ali je onda zbog njegovih godina ova kazna sa 15 godina robije. Ovu kaznu on je izdržavao u Zabeli, da bi uoči bombardovanja 1999. godine bio prebačen u zatvor u  Dubrava kod Istoka, odakle je pobegao.  

Za njim je tada raspisana međunarodna poternica i on je uhapšen 2003. godine u Nemačkoj i izručen Srbiji. Kaznu je tada nastavio da služi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici odakle je tokom slobodnog vikenda pobegao i nije bilo poznato gde se nalazi sve do hapšenja u Španiji.

Ostaje da se vidi da li će srpsko pravosuđe tražiti da on nakon izdržane kazne u BIH bude isporučen Srbiji kako bi odslužio kaznu na koju je osuđen pre gotovo trideset godina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija