• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo.rs

02.02.2024

16:19

Devojčica (8) davila drugaricu u školi! Jezivo vršnjačko nasilje u Beogradu

printscreen

Vesti

Devojčica (8) davila drugaricu u školi! Jezivo vršnjačko nasilje u Beogradu

Podeli vest

Prema tvrdnjama na društvenim mrežama, devojčica (8), napala je svoju vršnjakinju, a potom uhvatila za vrat i davila

U Osnovnoj školi "Jovan Ristić" u Borči juče je došlo do jezivog vršnjačkog nasilja, o kojem je pisao jedan sugrađanin na društvenim mrežama. Prema njegovim tvrdnjama, devojčica (8), napala je svoju vršnjakinju, a potom uhvatila za vrat i davila.

- U osnovnoj školi Jovan Ristić, danas je devojčica koja ima osam godina i ide u drugi razred davila devojčicu koja je nađena bez daha na podu - napisao je jedan korisnik na Instagramu.

Osnovna škola "Jovan Ristić" oglasila se o ovom slučaju. Saopštenje vam prenosimo u celosti: 

- U našoj školi došlo je do incidenta između dve učenice mlađih razreda tokom kojeg je došlo do sukoba i do neprimerenog fizičkog kontakta. Škola je u skladu sa zakonom i propisanim procedurama u ovakvim situacijama odmah obavestila roditelje i uključila ih u rešavanje ove situacije. Naglašavamo da sukob učenica za posledicu nije imao gubitak svesti, ali su obe devojčice bile vidno uznemirene. Nakon razgovora sa učiteljicom učenice su se smirile i ostale na nastavi do kraja dana.

Direktorka škole je razgovarala sa roditeljima ovih učenica o načinima da se ova situacija reši u najboljem interesu dece što je, svakako, i cilj škole, ali i roditelja. Kada su u pitanju mere koje će se sprovesti prema učenicama. Tim za zaštitu se odmah sastao i utvrdio mere podrške za učenicu koja je pretrpela nasilje, a da će se sa devojčicom koja je počinila nasilje intezivirati vaspitni rad kao i da će biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

Roditelji obe učenice će biti uključeni u realizaciju svih ovih mera. Škola je obavestila Školsku upravu, Ministarstvo prosvete, MUP (školskog policajca). Škola će sa pažnjom pratiti rezultate i efekte sada utvrđenih mera i u dogovoru sa roditeljima dalje postupati u ovom slučaju u najboljem interesu dece - piše u saopštenju škole. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija