• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srpskainfo

04.02.2024

19:34

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Bez kočenja pravo u rampu! Strahovita nezgoda na pruzi

facebook

Vesti

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Bez kočenja pravo u rampu! Strahovita nezgoda na pruzi

Podeli vest

Sinoć je na pružnom prelazu "Zalužani" došlo do nezgode u kojoj se jedan automobil zabio u rampu koja služi kao osiguranje prelaza.

Iz Železnica Republike Srpske upozoravaju vozače da da budu maksimalno oprezni prilikom prelaska pruge na ovom mestu.

Na sreću tragičnih posledica nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta na sistemu osiguranja ovog putnog prelaza.

"Dok traju radovi na otklanjanju kvara, vozovi se obavezno zaustavljaju prilikom približavanja putnom prelazu Zalužani, nakon čega mašinovođe zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje, kako bezbednost ne bi bila ugrožena" poručuju iz ŽRS.

Upozoravaju na učestalo nepoštovanje saobraćajne signalizacije prilikom prelaska preko putnih prelaza, kao i bahatost i vandalizam od strane učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila.

Žejeznice Republike Srpske najoštrije su osudile ovakva postupanje učesnika u saobraćaju. Poručuju da ovo preduzeće svakodnevno ulaže maksimalne napore kako bi se obezbedilo nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima.

"Nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci saobraćajnih nezgoda" poručju iz ŽRS.

Apeluju na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija