• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

08.02.2024

15:50

Hofmanove žrtve okrenule ploču! Šok na suđenju, jezivo nasilje je bilo samo šala?!

PrintScreen/Društvene mreže

Vesti

Hofmanove žrtve okrenule ploču! Šok na suđenju, jezivo nasilje je bilo samo šala?!

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Rumi danas je počelo suđenje Miljanu Vidoviću Hofmanu zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje što je osumnjičeni opovrgao i u svojoj odbrani rekao da nije kriv.

Miljanu Vidoviću Hofmanu se sudi zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara jednog restorana u Irigu a na snimku tog incidenta koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se osumnjičeni oštećenom unosi u lice i obraća mu se neprijatnim tonom, a u jednom trenutku ga grize za obraz i hvata ga za lice dok su okruženi Vidovićevim drugarima.

Iznoseći svoju odbranu, Vidović je izjavio da je zbog šale već četiri meseca u zatvoru a ne sa svojim ćerkama i porodicom.

- Ovo je jedna neslana šala zbog koje sva ova četiri meseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Prethodno smo se dogovorili da snimimo skeč. Sve je to bila gluma. Ništa nije bilo stvarno. Ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio. Imao sam i prethodne slične skečeve na društvenim mrežama. Snimak nije napravljen mojim telefonom, ja ga nisam stavio na mreže i ne znam ko ga je stavio - rekao je Vidović u svojoj odbrani.

Objavljeno samo ono što osumnjičenom ne ide u prilog

Vidović je istakao da je objavljeni snimak isečen, te da prikazuje samo ono što njemu ne odgovara i što mu ne ide u prilog.

- Ovaj snimak što je objavljen prikazuje samo ono što meni ne odgovara, nema onog što je bilo pre i posle toga. Oštećenog ni jednom radnjom na snimku nisam ugrozio - naglasio je Vidović.

Član tima branioca Miljana Vidovića, advokat Goran Karadarević kaže u izjavi za "Blic" da, što se odbrane tiče, ne postoje nikakvi dokazi da je njihov klijent izvršio krivično delo. On je potvrdio navode Vidovića da je to sve bila šala.

- Naš klijent i oštećeni su se dogovorili da se snimak napravi što uverljivije da bi gledanost na društvenim mrežama bila što veća. Kako su i objasnili, snimak je nastao za potrebe objavljivanja na društvenoj mreži Tik tok u cilju što skuplje prodaje reklamnog prostora na toj društvenoj mreži - objasnio je Karadarević.

Kako nam je rekao, sledeće ročište zakazano je za 23. februar a odbrana je zatražila da se Vidoviću ukine pritvor ili da se zameni blažom merom - kućnim pritvorom. Karadarević je istakao da je sudija pojedinac smatrala da ona nije nadležna za to te da zato nije donela odluku, pa će taj predlog biti upućen vanraspravnom veću na odlučivanje.

Foto: PRINTSKRIN/192_RS

Hapšenje braće Hofman

Podsetimo, Vidović je uhapšen u jednom poznatom tržnom centru u Beogradu zajedno sa svojim bratom Ljubanom i to nakon što su društvenim mrežama počeli da kruže uznemirujući video snimci. Tim povodom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu protiv braće Hofman, inače poznatih boksera, a optužnica je podignuta samo protiv Miljana dok se od krivičnog gonjena njegovog brata odustalo.

I oštećeni tvrde da je sve bila šala

Podsetimo, dvojica muškaraca koje su, kako se sumnja, maltretirali Ljuban i Milan Vidović Hofman, saslušana su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde su tvrdili da nisu maltretirani, već da je sve bila samo šala.

Oni su dali iskaz pred petoricom advokata odbrane braće Hofman, a ispričali su kako je sve bila šala.

Za sada nije poznato da li je na ovakve iskaze neko uticao, imajući u vidu, kako nezvanično saznajemo od izvora iz policije, tokom njihovog davanja izjave u policiji bilo reči da je osoba bliska ozloglašenoj braći uticala na njih i ono šta će reći u policiji.

Od izvora iz Prvog osnovnog tužilaštva, saznajemo da je ostalo još svedoka koji treba da se ispitaju, a ovo tužilaštvo će ceniti sve iskaze i video zapise prilikom donošenja konačne odluke o istrazi koja se vodi protiv Hofmana.

Kako smo ranije pisali, Ljuban i Miljan Hofman su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

 

 

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje.

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Danima kružili snimci maltretiranja

Danima na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Vidović Hofman , kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni na snimcima upućuju veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvesnu osobu koju nazivaju "Crv" i "Crvić". Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

- Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno? - govori Vidović.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili pretnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se navodno trenutno krije na području Beograda.

Foto: Printskrin/youtube

Otac braće Hofman: Moji sinovi su kukavice

 

Odrekao ih se otac

Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman je 2019. gostovao na Hepi televiziji, gde je pričao o svojim sinovima, kojih se pre toga odrekao i preko novina.

- U sukob sa sinovima došao sam zato što sam video da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine - kazao je, između ostalog, Miodrag.

Rekao je da je istina je da su oteli čoveka a ovo je deo pisma kojim se otac odrekao braće Hofman.

- Oni su na poternici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih dela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže ja sam čuo jauke, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice - objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija