• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Nezavisne novine

21.02.2024

23:22

Akcija hapšenja u Nemačkoj! "Popadali" Srbi i Bosanci i to zbog ovoga

Shutterstock

Vesti

Akcija hapšenja u Nemačkoj! "Popadali" Srbi i Bosanci i to zbog ovoga

Podeli vest

Pripadnici nemačke carine, njih 800, u opsežnoj akciji izvedenoj jutros uspeli su da razbiju bandu koja je u Nemačkoj organizovala rad na crno i privedu 10 osoba, među kojima i državljane BiH i Srbije.

Akcija je jedna od najvećih, a izvedena je koordinaciji sa javnim tužilaštvom Darmštata.

Naime, stotine pripadnika carine jutros je upalo na 90 adresa, a sve sa ciljem razbijanja organizovane bande koja je dovodila i zapošljavala ljude na crno, uglavnom na nemačkim gradilištima. Ovoj akciji prethodila je opsežna istraga, koja je sprovedena u tajnosti.

Foto: EPA

Ilustracija

 

Portparol carine je rekao da su glavni ljudi ove organizovane grupe uhapšeni, ali da postoji još njih koji se vode kao osumnjičeni, pišu Nezavisne novine.

- Uhapšena su tri državljanina Srbije, trojica Hrvata, državljanin BiH te Nemac i Crnogorac. Svi oni su dobi od 28 do 57 godina. Oni su privedeni na području Frankfurt/Rajna-Majna, i biće izvedeni pred istražnog sudiju - rekao je tamošnji portparol carine.

Pored ovog područja, pretresi su izvršeni i u gradu Hese, Donjoj Saksoniji te Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Foto: EPA

Ilustracija

 

Pored telefona i kompjutera, u pretresenim objektima su pronađeni i naoružanje i municija, ali i oko 75.000 evra gotovine.

Ova lica se sumnjiče da su organizujući rad na crno utajili oko 10,4 miliona evra.

Carina je takođe pristupila i određenim bankovnima računima, a zaplenili su i tri skupocena automobila.

Kako se dalje navodi u saopštenju carine, akcija se nastavlja jer postoji sumnja protiv ukupno 34 lica, koja su zarađivala od rada na crno vršeći lažne uplate na fiktivnim fakturama. Uglavnom se radilo o oblasti građevine, gde nije retkost da se radnici ilegalno isplaćuju.

Iz carine navode da su počinioci bili izuzetno dobro uigrani i organizovani, a sve sa ciljem prikrivanja krivičnih dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ministar Dačić poručio budućim policajcima da štite građane Srbije i štite Ustav svoje države (FOTO/VIDEO)
Politika

Ministar Dačić poručio budućim policajcima da štite građane Srbije i štite Ustav svoje države (FOTO/VIDEO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas polaznike 42, 43, 44. i 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 39. generaciju učenika Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ kojima je, kao budućim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, poručio da nema jake države bez jake policije i vojske i da svoje stečeno znanje koriste u čuvanju ustavnog poretka, bezbednosti i stabilnosti zemlje i bespoštednoj borbi protiv kriminala.

25.05.2024

17:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija