• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.K.

22.02.2024

13:21

Nož rešava misteriju! Ko je ubio kuma - otac ili sin? Sudski veštak otkriva detalje

Shutterstock

Vesti

Nož rešava misteriju! Ko je ubio kuma - otac ili sin? Sudski veštak otkriva detalje

Podeli vest

Svedočenje veštaka sudske medicine Ivan Stojanović nije danas rasvetlilo misteriju ko je držao nož kojim je 1. marta 2023. godine ubijen Nišlija Aleksandar Dragišić (46), njegov kum Miodrag (41) ili njegov otac Goran (62).

Mada Više javno tužilaštvo tvrdi da je Aleksandru nož u grudi zario Miodrag, dok se njegov otac tereti za saizvršilaštvo,  Miodragov  branilac Stanimir Đurić insistira da se utvrdi čiji su biološki tragovi na smrtonosnom oruđu. Iz tog razloga on je zatražio od veštaka sudske medicine Ivana Stojanovića  da se izjasni čiji je DNK na nožu kojim je usmrćen Aleksandar te da li su na njemu nađene nečije papilarne linije (otisci prstiju).

 Ivan Stojanović je pred sudom kazao da je delokrug njegovog rada u ovom predmetu veštačenje krvnih mrlja sa lica mesta radi rekonstrukcije zločina a ne biološki tragovi.

Veštačenje papilarnih linija ne spadaju u domen sudsko medicinskog veštačenja. Danas sam u sudnici radi terasološkog veštačenja tragova krvi koja ne podrazumeva interpretaciju bioloških tragova već rekonstrukciju događaja vezanih za predmetno krvoproliće – kazao je Stojanović. Na pitanje sudije Višeg suda Aleksandre Mojašević kako se njegov potpis našao na rezultatu analize bioloških tragova,  Stojanović je kazao da ga je potpisao kao načelnik odeljenja pa je sudija odlučila da se na sledeći glavni pretres pozove Dejan Šorgić koji se bavio DNK sa mesta zločina.

Foto: Shutterstock

 

 

Stojanović je nadalje objasnio da ne može da izvrši rekonstrukciju događaja na osnovu krvnih mrlja jer je mesto zločina kompromitovano.

Ovim veštačenjem nije bilo moguće pouzdano utvrditi tačan deo prostora u kome se kritični događaj odigrao, odnosno preciznu poziciju Aleksandra Dragišića prilikom zadobijanja rane grudnog koša – naveo je veštak.      

Tokom prethodnog dela suđenja i Goran i Miodrag su negirali ubistvo kuma zbog čega je organizovano i njihovo suočavanje. Miodrag je čak tvrdio da se nije ni nalazio u iznajmljenom stanu u ulici Nikole Kopernika u Nišu kada je do ubistva došlo, dok ga je Goran direktno optužio da je usmrtio venčanog kuma.

Sa kumom sam bio u odličnim odnosima. On je bio mnogo dobar čovek. Ne bi ga uzeo za kuma, da venča moju pokojnu suprugu i mene da nije bio dobar - branio se pred sudom Miodrag.

Midrag na suđenje dolazi iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu dok se njegov otac Goran koji se tereti da je zločin posmatrao ne pokušavši da pomogne Aleksandru, brani sa slobode.

Prema svedočenju drugooptuženog Gorana, zločinu je prethodila bizarna rasprava između njegovog sina Miodraga i Aleksandra da li Kinezi mogu da naprave motor “Harli Dejvidson” koja je prerasla u zločin.

Ono što pravosuđu otežava posao je što su otac i sin nakon zločina brisali krvne tragove koji bi mogli odgovoriti na pitanja koja treba da budu razrešena pre presude.  Osim veštaka za biološke tragove Dejana Šorgića na sledećem glavnom pretresu biće saslušani veštak neuropsihijatrjske struke i psiholog koji su tokom istrage veštačili Miodraga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15