• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

22.02.2024

15:28

Evo ko je uhapšen u akciji "Kum"! Najbolji drug mu odbegli ubica

pritnskrin/društvene mreže

Vesti

Evo ko je uhapšen u akciji "Kum"! Najbolji drug mu odbegli ubica

Podeli vest

Predrag Petković iz Laktaša, bliski saradnik odbeglog Milivoja Lovrenovića iz Gradiške koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića 2020. uhapšen je u velikoj akciji Republike Srpske pod nazivom "Kum".

Kako navode lokalni mediji, Petrović je osumnjičen da je izvršio krivično del organizovani kriminal sa trgovinom narkotika.

Inače, akcija "Kum" odnosi se na procesuiranje krivičnih dela korupcije, a realizuje se u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo.

Osim Petkovića uhapšen je i granični policajac Aleksandar Matović, a među osumnjičenima je i Fikret Kajević.

- U okviru akcije juče su izvršeni pretresi na 10 lokacija širom BiH, a većinom na području Sarajeva. Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH u kojem navode da su osumnjičeni pod istragom zbog sumnje da su povezani sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom droge na ilegalnom narko tržištu, a u predmetu su korišćeni podaci dobijeni putem aplikacije Skaj - navode tamošnji mediji.

Foto: Printscreen/Youtube/Info Bijeljina

Ilustracija

 

Inače, Petković je od ranije pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta "Storidž" koji se takođe odnosi na krijumčarenje drogu. Prilikom sprovođenja te akcije Petrović je izbegao hapšenje i mesecima se nalazio u bekstvu da bi se u oktobru 2022. predao istražnim organima. Tada mu je određen pritvor iz kojeg je u međuvremenu pušten. Petković, Milivoje Lovrenović i njegov sin Dušan označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja se bavila švercom droge u zemlje Evrope. Milivojev sin je u međuvremenu uhapšen u Hrvatskoj.

Foto: Informer

Strahinja Stojanović

 

Milivoje Lovrenović, podsetimo, i dalje se nalazi u bekstvu i to od 13. septembra 2020. kada je iz za sada nepoznatog razloga mobilnim telefonom aktivirao bombu koju je prethodno postavio ispod "BMW X5" koji je bio u vlasništvu Strahinje Stojanovića. Istragom je utvrđeno da je Lovrenović žrtvu pratio čak osam kilometara na električnom biciklu, tačnije od njegovog stana u zemunskom naselju Galenika, gde mu je prethodno i stavio GPS ispod auta, pa sve dok nije aktivirao bombu u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Ilustracija

 

- Lovrenović je aktivirao bombu preko mobilnog telefona i to u trenutku dok su džipu "BMW X5" bili Stojanović i njegova devojka Kolumbijska Sonja Suarez Gomez koja je prilikom detonacije prošla bez povreda - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Od ekspolozije Strahinji Stojanoviću obe noge su odsečene, a on je nakon nekoliko nekoliko sati preminuo u Urgentnom centru u Beogradu. Dok su se lekari borili za njegov život, osumnjičeni Lovrenović je pobegao sa mesta zločina, uništio je svoj bicikl tako što ga je bacio u Savu. Garderobu je navodno, nakon toga spalio, a potom pobegao iz zemlje. Dosadašnjom istragom došlo se navodno, do toga da se Lovrenović koji ima dvojno državljanstvo - hrvatsko i bosansko krije u Španiji. Milivoje Lovrenović i dalje se nalazi na crvenoj Interpol poternici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija