• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.02.2024

15:20

Kolegi pucao u glavu zbog 2.000 dinara! Veštaci tvrde ovo, advokatica ranjenog šokirana

Ustupljene fotografije

Vesti

Kolegi pucao u glavu zbog 2.000 dinara! Veštaci tvrde ovo, advokatica ranjenog šokirana

Podeli vest

Nebojši Rakićeviću (39) iz Čačka život visio o koncu, a veštak sudske medicine tvrdi da je reč o običnim teškim povredama!

U nastavku suđenja Slobodanu Bogavcu (56), koji je pre godinu dana presreo Nebojšu Rakićevića nasred ulice s puškom u ruci i pucao mu pravo u glavu zato što je tražio da mu vrati 2.000 dinara, svedočili su veštaci sudske medicine.

Stalni sudski veštaci medicinske struke ostali su pri svom prvobitnom nalazu i mišljenju da je reč o običnim teškim povredama.

Foto: Ustupljene fotografije

Mesto pucnjave

 

Međutim, stručni savetnik koga je angažovao Nebojša Rakićević izjavio je da je u pitanju teška telesna povreda opasna po život, a ne obična.

Drugi sudski veštak se izjasnio o okolnostima pri kojima je Bogavac pucao. On je rekao da je optuženi s umišljajem potegao oružje, da je smišljeno i polako pucao i da je znao šta radi.

Foto: Ustupljene fotografije

Rakićević u bolnici

 

Slavka Babić, punomoćnik Nebojše Rakićevića, kaže da veštaci koji su dali nalaz o težini povreda njenog klijenta nisu bili objektivni.

- Malo sam razočarana stavom stalnog sudskog veštaka i nipodaštavanjem veštačenja koje je uradila dr Vesna Jovanović iz Beograda, takođe stalni sudski veštak koga je angažovao Rakićević. Smatramo da su u pitanju povrede opasne po život jer je moj klijent bio devet dana u komi i lekari su se borili da ga spasu. Sigurno ne bi preživeo da nije na vreme operisan i zbrinut u bolnici. Očekuje osuđujuću presudu - kaže Slavka Babić.     

Rakićević je jedva preživeo jer je imao otvorenu ranu na glavi i prostrelnu ranu stomaka.

Foto: Ustupljene fotografije

Poznata advokatica Slavka Babić

 

Podsetimo, pucnjava se dogodila 6. februara  2023. godine, oko 16 sati, u Ulici Gavrila Principa u širem centru Čačka.

Teško ranjeni Rakićević je ostao da leži na ulici dok je osumnjičeni, koji je optužen za pokušaj ubistva, pobegao.

Kod napadača nije pronađena puška iz koje je pucao, ali je policija u njegovoj kući zaplenila dva pištolja, ručnu bombu i ogromnu količinu municije.

On se predao policiji i priznao krivično delo, a Rakićević je po izlasku iz bolnice otkrio da je Bogavac posle pucnjave nazvao vlasnika firme u kojoj su obojica radila i mrtav hladan rekao: "Ubio sam Nebojšu, sutra neću doći na posao".

Foto: Ustupljene fotografije

Ranjeni muškarac pre napada

 

Rakićević je u decembru 2023. godine svedočio o agoniji kroz koju je prošao i istakao da strepi za svoj život.

 - Strahujem i dalje za moju bezbednost, kao i za članove moje porodice. Posle ovog događaja smo se odselili iz Čačka u Beograd. Nikada nisam bio u sukobu sa okrivljenim. Dužan mi je i dalje 2.000 dinara, koliko sam dao umesto njega za novogodišnju proslavu, ali to svakako nije bio razlog da pokuša da me ubije. Posle ovog događaja sam imao tri teške operacije - izjavio je Rakićević.

Bogavac je naveo da Rakićeviću ne duguje nikakav novac i da ga ne mrzi. Prema nezvaničnim saznanjima, Bogavac se vratio u staru firmu.

- Radi opušteno kao da se ništa nije desilo. Vlasnik firme ga je primio nazad i daje mu platu iako zna da je hteo da ubije koleg! - kaže Čačanin koji je radio sa Rakićevićem.

Nastavak suđenja je zakazan za 26. mart, kada će biti iznete završne reči i kada se očekuje izricanje presude.

Rakićević bio devet dana u komi

Rakićević je posle oporavka ispričao da je bio devet dana u komi.

 - Posle prve operacije u Čačku oslabio sam 15 kilograma, pluća su mi stala i nastupila je sepsa. Supruga mi je spasla život jer je tražila da me hitno prebace na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu. Nosio sam kesu na stomaku i teško da bih preživeo da moja supruga nije bila izričita i uporna. Posle agonije koju sam prošao, zatekla me je vest da je Slobodan pušten na slobodu. To je bilo van svake pameti. Sudija Mirjana Rosić je tada Bogavcu izrekla samo zabranu prilaska, a živeo je na svega dva kilometra od mene. Nisam se osećao bezbedno. Posle te odluke suda je ispalo da moram da se krijem u rođenom gradu - rekao je Rakićević.  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija