• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

29.02.2024

20:27

Izboli Stefana nasred ulice, pa odšetali kao da se ništa nije desilo: Pet dana potrage za ubicama, ako ih vidite javite policiji

Printscreen, MUP Srbije

Vesti

Izboli Stefana nasred ulice, pa odšetali kao da se ništa nije desilo: Pet dana potrage za ubicama, ako ih vidite javite policiji

Podeli vest

Ubice, Marko Daničić (23) i Vasilije Gačević (23), u noći između subote i nedelje, odšetali su iz Dunavske ulice nakon što su monstruozno ubili MMA borca, reprezentativca, Stefana Savića (23). Od njih već 5 dana nema ni traga ni glasa, a srpska policija raspisala je potragu za njima, ali i apelovala na sve građane koji imaju informacije o njima, da to prijave.

Ubistvo Stefana Savića dogodilo se u noći između 23. i 24. februara. Te večeri Savić je bio u provodu sa društvom u Dobračinoj ulici u Beogradu. Njegov deda Radoš je rekao za medije da su ubice sačekale Savića ispred kluba jer im je neko dojavio da je Stefan tamo.

- Čim je izašao iz lokala, ubice su Stefana počele da ubadaju, pa je on ranjen počeo da beži od njih niz Dobračinu ulicu, dok ga nisu sustigli na raskrsnici i dokrajčili. Verujem da je imao veliki broj povreda - rekao je Radoš.

Foto: Informer

 

 

Napad snimile nadzorne kamere

Informer je došao u posed snimka sa nadzornih kamera koje su snimile trenutak napada na Stefana. Kako se vidi na snimku koji traje nešto manje od dva minuta, Stefan Savić trči niz Dobračinu ulicu dok ga jure dvojica muškaraca.

Stefan potom skreće u Dunavsku ulicu, a za njim idu i dvojica napadača koji ga savladavaju - jedan sa jedne, drugi sa druge strane.

Tačno 30 sekundi kasnije ubice, Daničić i Gačević, se vraćaju šetajući Dobračinom ulicom.

Na snimku se vidi i kako se otimaju oko nekog predmeta na sred ulice.

Njih dvojica sve vreme opušteno šetaju, kao da desetak sekundi ranije nisu ubili mladića, a drugog teško ranili.

Teško ranili mladića koji je hteo da spasi Stefana

Mladić kojeg su ubice teško ranili je Stefan M. (32), kojeg trener ubijenog Stefana, naziva junakom.

U trenutku kada su ubice nasrnule na žrtvu, Stefan M. je prolazio kolima. Kada je video tuču, Stefan M. je pokušao da spasi MMA borca rečima: "Pustite momka!", međutim, napadači su nasrnuli i na njega i uboli ga u noge i grudi.

Stefana M. su policajci zatekli krvavog u automobilu na Terazijama nekoliko minuta nakon ubistva. Policajci su zaustavili automobil "fiat 500" oko 00.50 časova. Za volanom je bio M. V. (22), a na mestu suvozača je bio Stefan M. koji je obilno krvario. Kolima Hitne pomoći je odvezen u Urgentni centar.

Foto: Inforemer

 

 

Izboden više od 15 puta

Beogradski mediji su objavili da su ubice, Gačević i Daničić, Stefana Savića izboli više od 15 puta.

Dobro obavešten izvor "Informera" rekao je da će u obdukcionom nalazu, koji još uvek nije dostavljen tužilaštvu i porodici, biti precizno navedene sve povrede koje je zadobio Savić. Međutim, navodi da su lekari i inspektori bili šokirani kad su videli šta su ubice uradile Stefanu.

- Bio je izboden i isečen po celom telu, sigurno više od 15 puta, a kobni ubod je, kako se pretpostavlja, bio ispod pazuha sa desne strane. Takođe, imao je jezive povrede od batina po telu i glavi u vidu hematoma i modrica, pošto su ga krvnici besomučno tukli - kazao je izvor "Informera".

Foto: Tanja Andric

 

 

Jedini sukob

Radoš je na dan sahrane svog unuka pojasnio da je njegov unuk pre dve godine imao sukob sa Gačevićem i Daničićem.

Njih dvojica su mu napadala druga, bacili ga u Dunav i urinirali po njemu.

- Stefan je tada potrčao da izvuče druga iz vode, a ova dvojica mu nisu dala. Onda se on potukao sa njima i jednom je povredio vilicu - rekao je Radoš.

"Bio je više od sportskog šampiona"

Prijateljica ubijenog MMA borca, rekla je za "Blic" da je Stefan Savić bio više od sportskog šampiona.

- Stefan nije bio problematičan, niti je ikada ranije imao bilo kakve sukobe sa drugim ljudima. Bio je pravi drug, uvek spreman da pomogne i sasluša. Kada god je nekome bila potrebna pomoć, on bi samoinicijativno prišao i pokušao da reši svaku situaciju. Stefan je bio vaspitan, divan momak. Niko za njega nema jednu lošu reč da kaže - rekla je ona.

Foto: Printskrin/mup

 

 

"Ubice su problematični propali fudbaleri"

Nekadašnji fudbaleri Daničić i Gačević, prema rečima poznanika, bili su problematični mladići.

Daničić je bio fudbaler sve do srednje škole. U jednom trenutku je prestao da igra fudbal i postao je problematičan. Stalno je pravio probleme. Nekoliko puta su ga zbog toga tukli - rekao je naš sagovornik.

Raspisana potraga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) identifikovali su dvojicu osumnjičenih za ubistvo - Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23).

Za njih dvojicom su policajci raspisali potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija