• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

01.03.2024

15:57

Plastičnom vezicom davio ženu! Psihijatri nisu došli na suđenje, branilac tvrdi: Napao u afektu?!

MUP Srbije

Vesti

Plastičnom vezicom davio ženu! Psihijatri nisu došli na suđenje, branilac tvrdi: Napao u afektu?!

Podeli vest

Današnje suđenje Nišliji Daliboru Stevanoviću optuženom za pokušaj teškog ubistva biše supruge Sandre T. odloženo je zbog nedolaska veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su trebali da se izjasne o njegovoj sposobnosti da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja dela.

Kako je saopštila sudija Višeg suda Aleksandra Mojašević, jedan od članova komisije veštaka je na edukaciji a drugi na godišnjem odmoru.

- S obzirom na nedolazak veštaka naložila sam da se optuženi ne dovodi iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda radi izbegavanja dodatnih troškova – objasnila je Mojašević zbog čega ni Stevanović danas nije bio u sudnici.

Njegov branilac advokat Zoran Saveljić kazao je da je za njegovog klijenta nalaz veštaka od ključnog značaja.

- U njihovom nalazu navedeno je da Dalibor nije konfliktna osoba, da voli svoju porodicu te da je reagovao impulsivno. To dokazuje da smo u pravu što insistiramo da se delo iz pokušaj teškog prekvalifikuje u pokušaj običnog ubistva - rekao je Saveljić.

Stevanović se tereti da je 12. novembra 2022. godine u  hodniku zgrade u kojoj živi, bivšu suprugu najpre pretukao a zatim joj oko vrata navukao plastičnu vezicu u nameri da je uguši . Veštak niškog Zavoda za sudsku medicinu Ivan Stojanović na prethodnom glavnom pretresu potvrdio je  da bi plastična vezica  dovela do  ugušenja Sandre T. da je izostala reakcija ljudi koji su joj je skinuli. 

Foto: RINA

 

 

Kako se navodi u optužnici, Sandru su od sigurne smrti spasile  komšije koje su istrčale čuvši  vrisku njenog sina koji je bio svedok napada na majku. Jedan od njih je sečicama sa vrata žene koja je izgubila svest, isekao plastičnu vezicu koja joj se od stezanja duboko usekla u vrat.

Motiv svirepog napada, prema svedočenju žrtve je, kako je kazala ranije, to što Dalibor nije mogao da podnese razvod te je počeo da je progoni.

Dalibor je priznao da je pokušao da ubije ženu ali se branio da je veče pre zločina popio punu šaku leksilijuma i dva piva te da zbog toga nije bio sasvim pri sebi. Kazao je da je izgubio samokontrolu kada je u stanu bivše supruge video nepoznatog muškarca.

Pitao sam je: Sandra ko ti je to u stanu? Ona mi je kazala da me se to ne tiče jer smo razvedeni. Pukao sam, pao mi je mrak na oči, ona je počela da vrišti, stavio sam joj ruku preko usta i tada je krenula tuča - branio se ranije Stevanović. Nastavak suđenja zakazan je za 27. mart.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija