• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.03.2024

15:17

Nova drama na suđenju Belivukovim koljačima: Tražili izuzeće sudije posle pokušaja opstrukcije!

Informer

Vesti

Nova drama na suđenju Belivukovim koljačima: Tražili izuzeće sudije posle pokušaja opstrukcije!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje zloglasnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji su pripadnici optuženi za sedam ubistava, otmice, silovanje i trgovinu drogom oružjem.

Optuženi Miloš Budimir, koji zbog stomačnih problema nije prisustvovao na prethodna tri ročišta, danas je ponovo u sudnici. On je za sudskom govornicom čestitao 8. mart predsedavajućoj sudiji Vinki Berahi!

- Danas sam bolje, ali i dalje imam gasove. Skoncentrisan sam, ali se bojim da mi se ne desi sramota pred svim ovim ljudima pa nisam  u stanju da pratim postupak - izjavio je Budimir.

- Izgledate dobro - konstatovala je sudija.

- Bolje sam spavao noćas. Kažu i da mi se vratila i boja, ali su gasovi katastrofa - nastavio je okrivljeni da se žali.

- Hoćete li da vas pomerimo, da ne sedite tamo gde sede ostali optuženi, nego izolovani u sudnici? - upitala je Beraha.

Muče ga gasovi

Konstatacija sudije da će Budimir sedeti izdvojeno od ostalih optuženih zbog gasova, izazvao je smeh u sudnici.

Za reč se javio advokat Dejan Lazarević, koji brani većinu okrivljenih pa i Budimira, koji je naveo da optuženi nije sposoban da prati suđenje:

- Imamo situaciju da nije prisustvovao prethodnim ročištima i da sada okrivljenom treba ponovo da se prikaže sve što smo gledali tih dana. Nije upoznat sa dokaznim materijalom koji je izveden, nije imao pravo da sluša, ni da se izjašnjava na okolnosti. Drugačije ne može. Zato smatram da nije vreme da se spaja postupak prema Budimiru.

Uprkos tome, sudija je spojila postupak, a advokat Lazarević je potom podneo zahtev za njenim izuzećem, izrazivši sumnju u objektivnost suda!  

- Priključujem se rečima svog advokata - rekao je Budimir.

Strah od Skaja

Sudsko veće se nakon toga povuklo radi odluke od izuzeću, ali se vratilo u sudnicu posle svega nekoliko minuta i saopštilo da se odbija zahtev za izuzeće kao neosnovan. Sudija Beraha je istakla da "razlozi koje je Lazarević naveo nisu validni za izuzeće". 

- Budimiru će biti omogućeno da se izjasni da do sada pregledane dokaze sa 'Skaj' aplikacije u daljem toku postupka - pojasnila je sudija.

Tokom današnjeg ročišta planirano je da pregledanje fotografija, dobijenih presretanjem "Skaj" komunikacije, na kojima je ubijeni Lazar Vukićević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija