• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. Ćuruvija

13.03.2024

11:28

Na suđenju Šariću prikazane prepiske sa "Skaja"! Advokati: Čestitali mu rođenje sina pre vremena! Šarić: "Nije tajna da mi se dete rodilo"!

Marko Đoković, ATA Images

Vesti

Na suđenju Šariću prikazane prepiske sa "Skaja"! Advokati: Čestitali mu rođenje sina pre vremena! Šarić: "Nije tajna da mi se dete rodilo"!

Podeli vest

Suđenje Darku Šariću (53), optuženom da je pripremao ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića Jokse (53), počelo je je danas iznova jer je u predmetu promenjen sudija.

Naime, dosadašnji član veća Danko Laušević je prešao u Apelacioni sud, a njegovo mesto je zauzeo sudija Dušan Milenković.

Kako saznajemo, sudija Dušan Milenković je svojevremeno sudio vođama "zemunskog klana" Dušanu Spasojeviću Šiptaru i Miletu Lukoviću Kumu, koji su ubijeni u akciji "Sablja", nakon atentata za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Darko Šarić i ostali su ponovo danas negirali krivicu. Darko Šarić je drastično smršao u pritvoru, dok je njegov brat Duško (44), koji se nedavno predao, uz jemstvo od 800.000 evra, pustio dužu kosu. 

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

Šarić je na samom početku suđenja imao pitanje za predsedavajućeg sudiju Zorana Šešića.

- Ja imam samo jedno pitanje. Od početka suđenja Tužilaštvo tvrdi da sve poruke sa Skaja ima sa jednog servera. Ja sve vreme tražim od svojih advokata da mi kažu gde je taj server, taj papir. Advokati kažu da ne znaju, pa pitam Vas. Ako ne postoji server, onda Tužilaštvo govori neistine. Zbog toga pitam Vas gde je, da znamo, jer mi od toga ništa nismo videli - rekao je Šarić.

Tužilac mu je na to odgovorio da je deo prepiski sa Skaj aplikacije stigao iz Francuske, od njihovih pravosudnih organa.

- Znači, server ne postoji. Mi se branimo onda od nečeg što ne postoji - konstatovao je Darko Šarić.

Advokat Dalibor Katančević je izjavio da Darko Šarić nije uopšte komunicirao preko "skaj" aplikacije, što dokazuje da u jednoj poruci stoji da mu stižu čestitke za rođenje sina u 17.01, dete je rođeno u 17.49. 

"Javi Putinu da ćemo javiti za telefon"

Potom je izveden izvod iz matične knjige rođenih za Nika Šarića, u kom se navodi da je rođen 11. maja 2020. u 17.50 sati i na osnovu kog tužilac tvrdi da se dokazuje da je Darko Šarić iza jednog broja, jer mu je toga dana rođen sin.

Izvedene i druge poruke u kojima neko toga dana šalje poruke u 17.01 sat.:

- Čestitam brate nek je živ i zdrav sto godina i da što pre izađeš da odrasta sa tobom.

Foto: Arhiva

Lana Popović, nevenčana supruga Darka Šarića

Međutim, za reč se javio branilac Darka Šarića, advokat Marko Janković.

- U izvodu piše da je rođen 11. maja u 17. 50 časova a poruka "čestitam brate nek je živ i zdrav" je poslata u 17.01. dakle to je dokaz da ove poruke nemaju veze ni sa Darkom Šarićem ni sa njegovim detetom i jako je ružno da se rođenje maloletnog deteta koristi u sudnici Specijalnog suda, jer je njegovo dete rođeno kasnije - rekao je advokat Janković.

Darko Šarić: Da mi se dete rodilo, nije tajna. Ali pročitao sam da se devet miliona ljudi rodi na isti dan, ne mogu da kažem da tužilaštvo izvodom iz matične knjige nije dokazalo da mi se dete rodilo.

Advokat Dalibor Katančević je imao primedbu na vreme u kome je poslata između dvojice optuženih.

- U poruci piše: "Javi ti Putinu da ćemo javiti za tel". Poruka je poslata u 12.00 sati, a u tabeli stoji da je vreme slanja 6 sati - rekao je Katančević. Na suđenju nije rečeno ko je imao kodni nadimkak kod Putin na skaj prepisci.

 

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem kao dokaza prepiske sa kriptovane aplikacije "Skaj" nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića. 

Advokat: Šarić nije imao skaj imena Gati, Dijago, Roberto...

Advokat Marko Janković:  Ako je server zaplenjen 1. februara, a poruke se slale do aprila, to znači da u tom periodu nije bilo nikakvih poruka, zbog čega tražim izdvajanje svih poruka.

Advokat: Darko Šarić ne može biti Gati, Dijago, Roberto, Dženi. Naš branjenik nikad nije koristio Skaj.

Darko Šarić: Ja ovo nikad nisam pisao.

Advokat  Dalibor Katančević: Ako neko kaže da je u aprilu zaplenjen server, to znači da nije bilo nikakve prepiske.

Tužilac: Gati je dobio sina, ne znam jesi li čuo brate? 

Advokat: Kao što smo videli, ne znamo ko je Gati. 

Tužilac: Pare iz kupovine Štampe su ti iz udela od prodaje droge. To čak ni Firer nije rekao. (Firer je na Skaju navodno bio nadimak za tužioca).

Advokat Dalibor Katančević: Vezano za poruku poslatu navodno u 13.42 sata. Veštačenjem, tu možete da vidite 7 poruka navodno poslate iste sekunde! Niti su jasne poruke, niti sadržina, niti eksel tabelice. Ovo je neko kucao, pisao i slao u eksel tabelu. Ovo ne može da bude dokaz u krivičnom postupku. Dakle, em što ništa ne znači, em ne može biti dokaz u krivičnom postupku.

Darko Šarić: Sve ovo što tužilac priča je bilo u medijima, javno.

Advokat Katančević: Želim da kažem da Darko Šarić nije učesnik ovog potpisivanja. Za svaku osobu za koju tužilac tvrdi da se dopisuje sa Darkom Šarićem tražimo da se ispita kao svedok.

Foto: Privatna arhiva

Nebojša Joksović Joksa ne goni krivično Šarića

Tužilac: Ovom ispravom se dokazuje da je Šarić korisnik PIN kojom je osuđen na 15 godina zatvora.

Katančević:Predlažem da pribavimo sve presude sa teritorija Balkana, da vidimo koja je objavljena devetog. 

U sudnici Specijalnog suda, pored Darka Šarića, nalazi se njegov brat Duško, bivši advokat Dejan Lazarević, Milutin Radovanović, Danilo Stojanović, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Duško Mirković.

Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu.

Početkom januara sudu su se predali Duško Šarić i Milan Vučinić i oni se nalaze u pritvoru.

Suđenje se nastavlja 14. marta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija