• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

25.03.2024

12:25

Pitanja bez odgovora: Zašto otac dečaka ubice nije služio vojsku i da li je imao dozvolu za oružje?

printscreen/shutterstock

Vesti

Pitanja bez odgovora: Zašto otac dečaka ubice nije služio vojsku i da li je imao dozvolu za oružje?

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je odložen parnični postupak protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole, zbog izostanka optuženih Vladimira i Miljane Kecmanović, koji su odlučili da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku.

Marina Ivelja, punomoćnik Vladimira i Miljane Kecemanović, koji su danas trebali da budu ssalušani, rekal je njeni klijenti smatraju da bi svedočenje u parničnom postupku kompromitovalo njihovu odbranu u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, a nastavlja se 1. aprila.

Parnični postupak protiv oca i majke dečaka ubice odložen je za 17. maj, kada su pozvana i četiri svedoka, koji su u vreme krivičnog događaja bili zaposleni u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

Foto: Foto: Tanja Andrić

 

Punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić, tražila je da zamenik državnog pravobranioca dostavi sudu oružani list koji je izdat Kecmanoviću za držanje i nošenje oružja, odnosno da li je uopšte imao dozvolu. Zatraženo je i da se dostavi dokumentacija o razlozima iz kojih je Vladimir Kecmanovic oslobađen od služenja vojnog roka.

- Čudno je što se nakon 10 meseci i dalje postavlja pitanje da li je Kecmanović imao dozvolu za držanje i nošenje oružja. Danas je zamenik državnog pravobranioca dostavio set dokumentacije, među kojima je potvrda o oružanom listu, dok samog oružanog lista fizički nema - rekla je advokatica i dodala:

- Čudno je što mi još uvek ne znamo razloge oslobađanja Kecmanovića od služenja vojnog roka, što smatram da je vrlo bitno, imajuću u vidu da je reč o osobi koja ima dozvolu da drži toliku količinu oružja i bitno je po kom osnovu je njemu dato da drži to naoružanje -  rekla je Dunjić.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Foto: Tanjug

 

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Podsetimo, sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, Kosta K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja dečaka.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija