• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

28.03.2024

11:59

"Sam ću da se branim"! Vođa "kavačkog klana" zagrmeo na suđenju: Tri godine ležim nevin!

printscreen

Vesti

"Sam ću da se branim"! Vođa "kavačkog klana" zagrmeo na suđenju: Tri godine ležim nevin!

Podeli vest

U Višem sudu u Podgorici juče je nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi na čijem čelu su vođe kavačkog klana, odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, kao i njihovi saradnici iz beogrdaske ispostave klana Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Prema pisanju Vijesti, klanu se sudi zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića, koji su prema optužnici, prvo oeteti, mučeni, pa ubijeni 18. oktobra 2020. u kući u Spužu.

Nakon brutalnog zločina, kuća je očišćena i tragovi su uništeni, a tela do danas nisu nađena. Inače, sudsko veće koje sudi kavačkom klanu smatra da okrivljeni odugovlače suđenje, s obzirom da su i na prethodnom ročištu svi branioci okrivljenih napustili sudnicu tokom kontrole optužnice.

- Radi se o predmetu u kojem je šest okrivljenih u pritvoru, koji nakon podizanja optužnice već traje šest meseci, a koji prema sadašnjim zakonskim rešenjima može trajati najduže tri godine - piše u saopštenju suda, a prenose Vijesti.

Jedan od branilaca zatražio je juče izuzeće sudskog veća, ali je to odbijeno. Takođe, većina branilaca zatražilo je da napusti ročište, a okrivljeni su to podržali i pre izlaska advokata dodali da im otkazuju ponomoćje. Slobodan Kašćelan bio je najglasniji i izjavio je da će sam da se brani.

Foto: Shuterstock

 

 

- Otkazujem punomoćje advokatu. Šta će mi? Sam ću da se branim. Ležim nevin tri godine u zatvoru - rekao je Kašćelan.

S druge strane, iz Beograda putem video-linka uključili su se Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali i Nebojša Janković koji se terete da su oteli i ubili žrtve, u prisustvu svog advokata Dejana Lazarevića. Lazarević je potom rekao "da se solidariše sa kolegama iz Crne Gore i da to što je uradio sud, ne liči na pravo, već na silu."

Foto: printscreen/Libertas press

Radoje Zvicer

 

Sud je potom odložio suđenje i pozvao okrivljene da angažuju nove branioce, a ukoliko to ne urade biće im dati advokati po službenoj dužnosti.

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Mila Radulovića zvanog Kapetan, jer je smatrao da su oni kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gde je ovaj skrivao novac i drogu. Spahić je slučajno stradao jer se tada našao u društvu šuraka Hodžića.

Suđenje je zakazano za 17. maja kada se očekuje nastavak i odbrana okrivljenih kavčana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija