• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2024

18:11

De­jan Mi­len­ko­vić Bagzi novi načelnik ni­ške po­li­ci­je: Prethodnik smenjen zbog krađe 272 pištolja?!

informer.rs

Vesti

De­jan Mi­len­ko­vić Bagzi novi načelnik ni­ške po­li­ci­je: Prethodnik smenjen zbog krađe 272 pištolja?!

Podeli vest

Na če­lu Po­li­cij­ske upra­ve Niš do­šlo je do pro­me­ne. Du­žno­sti na­čel­ni­ka upra­ve raz­re­šen je Jo­vi­ca Stoj­me­nov, a na nje­go­vo me­sto je imenovan De­ja­n Mi­len­ko­vić.

Ova in­for­ma­ci­ja, uz na­po­me­nu da je Mi­len­ko­vić pre­u­zeo dužnost pre dva da­na, po­tvr­đe­na je zva­nič­no u ni­škoj PU. Re­če­no je da je pu­kov­nik po­li­ci­je, ko­ji je no­vi na­čel­nik, do sa­da oba­vljao dužnost u Unu­tra­šnjoj kon­tro­li ni­ške upra­ve.

Raz­lo­zi raz­re­še­nja du­žno­sti pret­hod­nog na­čel­ni­ka Jovice Stojmenova, među­tim, za sa­da su ne­po­zna­ti.

O no­vom načel­ni­ku PU Niš De­ja­nu Mi­len­ko­vi­ću ne zna se mno­go. Osim, ka­ko je na­ve­de­no, da je pri­pad­nik MUP-a od 1996. Sred­nju ško­lu unu­tra­šnjih po­slo­va za­vr­šio je u Srem­skoj Ka­me­ni­ci, a na­kon to­ga je vi­so­kom oce­nom di­plo­mi­rao na Po­li­cij­skoj aka­de­mi­ji u Be­o­gra­du.

U sko­ro tri­de­se­to­go­di­šnjoj ka­ri­je­ri u MUP-u uglav­nom je bio na ru­ko­vo­dećim du­žno­sti­ma u slu­žba­ma i or­ga­ni­ma Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va. U po­li­cij­skim kru­go­vi­ma po­znat je po na­dim­ku Bag­zi.

Zbog za­bu­ne u de­lu jav­no­sti na­po­mi­nje­mo da no­vo­i­za­bra­ni načel­nik ni­ške po­li­ci­je ima isto ime, pre­zi­me i na­di­mak kao i ne­ka­da­šnji na­cel­nik Slu­žbe za spe­ci­jal­ne is­tražne me­to­de iz Be­o­gra­da pro­tiv ko­ga se vo­di kri­vič­ni po­stu­pak zbog tr­go­vi­ne uti­ca­jem.

Ka­ko sa­zna­je­mo, do­sa­da­šnji na­čel­nik ni­ške po­li­ci­je Jo­vi­ca Stoj­me­nov je po­sle raz­re­še­nja sa ove du­žno­sti, po­sta­vljen za na­čel­ni­ka Po­li­cij­ske upra­ve Pri­šti­na, iz­me­šte­ne u Ni­škoj Ba­nji.

Pro­me­na na ru­ko­vo­de­ćoj po­zi­ci­ji PU Niš navodno se do­vo­di u ve­zu sa ne­stan­kom 272 pi­što­lja iz depoa ni­ške Po­li­cij­ske sta­ni­ce u Grad­skoj op­šti­ni Pan­te­lej, ko­je su gra­đa­ni do­bro­volj­no pro­šle go­di­ne pre­da­li na po­ziv dr­ža­ve. 

Oko te afe­re i da­lje se ne zna mno­go de­ta­lja, osim da je po­či­ni­lac policajac D. M. (38) iz Ni­ša, koji je krajem februara uhap­šen u Pod­go­ri­ci. On je u pri­tvo­ru i če­ka se da ga cr­no­gor­ski po­li­cij­ski i pra­vo­sud­ni or­ga­ni iz­ru­če na­šoj ze­mlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija