• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/republika

19.04.2024

21:52

Pocepao kotorski klan, da bi lakše vladao podzemljem?! Mićunović zakuvao rat kavčana i škaljaraca u kome je ubijeno više od 50 ljudi!

Printscreen

Vesti

Pocepao kotorski klan, da bi lakše vladao podzemljem?! Mićunović zakuvao rat kavčana i škaljaraca u kome je ubijeno više od 50 ljudi!

Podeli vest

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović bio je jedna od najkontraverznijih ličnosti u regionu, dok je za jedne predstavljao "oličenje čojstva i poštenja", drugi su ga nazivali "bogom i batinom" svega na Balkanu.

Branislav Brano Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, i bio je oženjen Svetlanom sa kojom ima sina Đorđa i ćerku Andreu. 

Svojevremeno su policijske strukture BiH raspolagale saznanjima da je Brano Mićunović 2014. organizovao krađu nekoliko stotina kilograma kokaina u Valensiji (Španija) da bi izazvao sukob i raskol između škaljarskog i kavačkog klana, tvrdi se u izveštaju (dosijeu) o Mićunoviću, koji je sačinila crnogorska služba.

Prema navodima u tom dokumentu, čije delove je ekskluzivno objavljivao i Srpski telegraf, Brano Mićunović je ovu operaciju pokrenuo zbog nemogućnosti da ostvari kontrolu nad aktivnostima kotorskog klana, koji je do tada delovao jedinstveno, a nakon ovog događaja se pocepao na "kavački" i "škaljarski". U njihovom ratu do sada je ubijeno više od 50 ljudi.

Da je ova verzija i te kako potkovana, svedoči činjenica o kojoj se dalje govori u pomenutom izveštaju da je Mićunović održavao bliske kontakte sa Davorom Trajkovićem iz Vranja, koji je bio neposredni počinilac krađe, odnosno fizički je preneo kokain do stana Gorana Radomana u Valensiji.

- Prema operativnim podacima, Mićunović ima izrazito bliske relacije sa Davorom Trajkovićem iz Vranja. Njemu je posredstvom svojih veza omogućio stupanje u kontakt sa grupama iz Ruske Federacije, uz čiju podršku je Trajković obezbedio putnu ispravu Ruske Federacije i dislocirao se na području pomenute države - navodi se u dokumentu crnogorske službe.

Izveštaj se bavi i periodom kada su obračuni "škaljaraca" i "kavčana" poprimili pun zamah i prelili se na teritoriju Srbije.

- U kontekstu pomenutog sukoba suprotstavljenih kriminalnih klanova iz Crne Gore, koji se prelio i na teritoriju Srbije, što je rezultovalo mnogobrojnim likvidacijama lica iz kriminogene sredine u Crnoj Gori i Srbiji, operativna saznanja ukazuju da je Mićunović u prethodnom periodu logistički i finansijski podržavao 'kavački klan -  stoji u dokumentu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija