• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

15.05.2024

12:05

Miljana Kecmanović negirala krivicu za masakr u Ribnikaru! Roditelji ogorčeni njenom odbranom napustili Palatu pravde

Zoran Sinko

Vesti

Miljana Kecmanović negirala krivicu za masakr u Ribnikaru! Roditelji ogorčeni njenom odbranom napustili Palatu pravde

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je majka dečaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole, iznela odbranu i negirala krivicu, predstavljajući sebe i svoju porodicu kao žrtve

Miljana Kecmanović je danas iznela detaljno odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva i odbrane.

Ona je kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih već samo na pitanja roditelja ubijene dece. Sudija je odredio pauzu nakon koje će nastaviti suđenje.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara. On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Suđenje zatvoreno za javnost

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Tužilaštvo: Za Vladimira 12 godina, Miljanu 2,5 godina zatvora 

Više javno tužilaštvo tereti oca dečaka zbog sumnji da je obučavao maloletnog sina kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Majka dečaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije, a razlog je to što se na jednoj čauri, koja je pronađena nakon masakra u školi, nalazio njen DNK trag.

Za oca dečaka Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, a za majku 2,5 godine.

Očevi ubijene dece napustli Palatu pravde

Otac Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Duikić i Mare Anđelković, Branko Anđelković, napustili su sudnicu Višeg suda u Beogradu u kojoj majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio njihovu decu.

Inače, Angelina Aćimović preminula je na današnji dan, pre tačno godinu dana, pošto se 12 dana borila za život u bolnici.

Iako roditelji nisu želeli da govore o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata pošto je suđenje počelo, oni su bili ogorčeni odbranom majke i nisu više mogli da podnesu da slušaju ono što je govorila. Iz sudnice su izašli užurbano i pognute glave.

- Majka dečaka ubice, koja danas prvi put iznosi odbranu, na početku izlaganja je negirala krivicu a onda sebe i svoju porodicu pokušala da predstavi kao žrtve. Izjavila je i saučešče roditeljima ubijene dece koji su sedeli u sudnici, ali je njima to izgledalo potpuno neiskreno, do te mere da je jedan od očeva na glas rekao "ne mogu da slušam ove literarne radove" i izašao - otkriva sagovornik.

Danas su dva člana porodice započela ispitivanje optužene, što će se nastaviti na sledećem suđenju koje je zakazano za 21. maj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SAZNAJEMO! Miljanin DNK nađen i na molotovljevim koktelima! Roditelji ogorčeni, svi će je pitati ovo (VIDEO/FOTO)
Nezapamćen zločin

SAZNAJEMO! Miljanin DNK nađen i na molotovljevim koktelima! Roditelji ogorčeni, svi će je pitati ovo (VIDEO/FOTO)

U nastavku suđenja za masovni zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", danas će u Višem sudu u Beogradu biti saslušana majka dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. očevim pištoljima ubio devetoro učenika i čuvara te škole. Pred početak suđenja roditelji ubijene dece su u dogovoru sa advokatima u kafiću pored Palate pravde dogovarali kakva će pitanja postavljati majci dečaka ubice

15.05.2024

10:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija