• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2024

14:58

Reagovao Zaštitnik građana! Pokrenuo postupak zbog ovog zločina (FOTO)

N.Š.

Vesti

Reagovao Zaštitnik građana! Pokrenuo postupak zbog ovog zločina (FOTO)

Podeli vest

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je nakon saznanja iz medija da je u sredu oko 17 časova na Novom Beogradu muškarac (45) ubio vanbračnu partnerku (55), a zatim izvršio samoubistvo, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Gradskog centra za socijalni rad Beograd.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je ovom prilikom ponovo naglasio da svi oni koji su znali za eventualne prethodne loše odnose između partnera a nisu na to reagovali, snose svoj ne mali deo odgovornosti. 

- Nemojte ćutati, prijavite svako nasilje, jer to nije problem samo dvoje ljudi, već svih nas. Ovako se više ne može, zakon se mora menjati - istakao je Pašalić, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

 

Foto: Tanjug

Zoran Pašalić

 

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, prvenstveno o aktivnostima koje su sprovedene od strane policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja.

 

 

Od Centra za socijalni rad Beograd je zatraženo da dostavi izveštaj o postupanju organa starateljstva u konkretnom slučaju kao i o aktivnostima koje su preduzete u saradnji sa drugim organima, ali i podatke o tome da li je žrtva organu starateljstva ranije prijavljivala nasilje od strane partnera i koje su sve mere tim povodom eventualno preduzete.

Podsetimo, kako je Informer pisao, Nikola L. (45) juče je u stanu na Novom Beogradu nožem ubio nevenčanu suprugu Lelu S. (55), nakon čega je i sebi presudio, prerezavši sebi vrat!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi
Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Đorđa P. (33) zbog sumnje da je 17. februara ove godine, u ranim jutarnjim časovima, u ulici Grčića Milenka nožem naneo teške telesne povrede Milana Kneževića (28) usled kojih je on preminuo na licu mesta, a Viktor S. naneo laku telesnu povredu.

16.05.2024

14:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija