• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.05.2024

10:19

Doživotne robije za surove ubice i manijake! Srpski sudovi za pet godina izrekli 11 najstrožih kazni

Shutterstock

Vesti

Doživotne robije za surove ubice i manijake! Srpski sudovi za pet godina izrekli 11 najstrožih kazni

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu juče je osudio Bojana Jovičića (45) na doživotnu robiju zbog toga što je, na svirep i podmukao način i iz koristoljublja, ubodima nožem usmrtio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića (46) i ovo je bila 11 ovakva presuda od kada je 2019. godine uvedena kazna doživotnog zatvora.

Srpski sudovi su do sada na doživotnu robiju osuđivali surove ubice i seksualne manijake. 

Inače ovo je već druga doživotna kazna koja je izrečena ove godine jer je u februar Viši sud u Pirotu na ovu kaznu osudio Miroslava Markovića (55) zbog ubistva bivše partnerke Sanje Manoilov (47) u koju je pucao u piljari u centru Pirota 5.marta prošle godine. 

Foto: Informer

Miroslav ubio Sanju jer je prekinula vezu

 

Podsetimo prva doživotna kazna zatvora irzrečena je u januaru 2021. gdoine Ninoslavu Jovanoviću iz sela Malče, poznatijem kao Malčanski berbrin. On je na ovu kaznu osuđen jer je oteo i danima silovao tada dvanaestogodišnju devojčicu. Malčanskom berberinu kaznu je u julu 2021. godine potvrdio Apelacioni sud u Nišu, ali je on godinu dana kasnije preminuo u zatvoru u Zabeli.

Foto: printscreen

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, manijak koji jeoteo i silovao devojčicu (12), preminuo u zatvoru

 

U martu 2021. godine Viši sud u Novom Sadu osudio je Dejana Dabovića, iz Herceg Novog na nasjtrožu kaznu jer je u decembru 2019. godine brutalno ubio devojku Dušanku Jocović ispred zgrade u kojoj je ona stanovala u Novom Sadu. Osuđenom ubici je kazanu potvrdio i Apelacioni sud ali je on podneo zahtev da kaznu izdržava u Crnoj Gori jer je državljanin te zemlje i on je u međuvremenu prebačen u zatvoru u Spužu, čime je izbegao da do kraja života ostane iza rešetaka jer prema crnogorskom zakonodavstvu najstroža kazna je 40 godina zatvora i on bi ipak jednoga dana mogao da se nađe na slobodi. 

Foto: Tanjug

Dejan Dabović nakon raskida ubio devojku Dušanku Jocović

 

Tri doživotne robije izrečene su 2022. godine. Prvo je u aprilu te godine osuđen Radomir Blagojević koji je 13. jula 2020. godine živu zapalio suprugu Zoricu Kalinić (66) u hodniku zgrade u beogradskom naselju Ledine. Pored ovog zločina njemu se sudilo i za silovanje žene u Smederevu.

Foto: printscreen facebook

Radomir Blagojević živu zapalio suprugu Zoricu Kalinić

 

Druga doživotna kazana zatvora u 2022. godini izrečena je u septembru rumunskom državljaninu - Virdžinelu J. koji je 4. januara 2021. godine provalio u kuću R. K. (87) u selu Rečica kod Požarevca, a onda pokušao da je siluje, a kada se straica branila on je zgrabio nož i zaklao je.

Samo mesec dana nakon ove presude u oktobru 2022.  na doživotnu robiju osuđen je Miloje Janković (84),jer je su maju 2020. godine silovao osmogodišnjeg dečaka u naselju Šodroš, na Dunavu. Ovu preusudu je u međuvremenu Apelacioni sud u Novm Sadu preinačio na 20 godina, ali kada se uzmu u obzir godine osuđenog manijaka to je ipak doživotna robija.

Prošle godine sudovi su izrekli četiri najstrože kazne. Prvo je u martu 2023. osuđen Dejan Pavlović (46) iz Vranja zbog ubistva supruge Slavice koje je izvršio u martu 2022. godine kada je nakon svađe izmasakrirao nožem. Ovu presudu potvrdio je Apelacioni sud u Nišu.

Foto: S. Tasić

Dejan Pavlović nožem pred ćerkicom izmasakrirao suprugu Slavicu

U junu prošle godine na doživotnu robiju je osuđen i penzionisani vatrogasac Goran Džonić zbog ubistva svojih rođaka, tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. On je 26. septembra 2021. godine, zbog pljačke, ubio Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25). Ova presuda je postala pravosnažna odlukom Apelicionog suda u Nišu.  

Foto: informer/printscreen

Goran Džonić surovo presudio, rođacima, porodici Đokić

 

Krajem prošle godine u samo nekoliko dana izrečene su dve najstrrože kazne. Prvo je osuđen Miloš Nikolić iz okoline Zaječara jer je 21. februara 2023. godine u iznajmljenom stanu u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju Petru Vladulović, ćerku svoje nevenčane partnerke Samo nekolikoda na kasnije istu kaznu je dobio i S.S. kapetan Vojske Srbije S.S. koji je od novembra 2019. do maja 2022. godine silovao svoju maloletnu ćerku

Foto: printscreen facebook

MIloš Nikolić nasmrt pretukao dvogodišnju ćerkicu svoje devojke

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17