• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

27.05.2024

08:30

Tri meseca ni traga ni glasa: Ubice Stefana Savića (23) odšetale kao da se ništa nije desilo

Informer

Vesti

Tri meseca ni traga ni glasa: Ubice Stefana Savića (23) odšetale kao da se ništa nije desilo

Podeli vest

Stefan Savić (23), reprezentativac Srbije i MMA borac, ubijen je u noći između 24. i 25. februara na Dorćolu. Od tada je prošlo tri meseca, a od osumnjičenih za ubistvo Vasilija Gačevića (23) i Marka Daničića (23) nema ni traga ni glasa!

Poslednja informacija koja je objavljena u medijima i jedini novi trag koji policija ima jeste da je osumnjičeni Daničić iz bekstva kontaktirao svoju porodicu.

On je navodno bez znanja Gačevića pozvao porodicu i rekao im da prenesu poruku da mu je teško, te da razmišlja o predaji policiji.

Gačević i Daničić su nakon ubistva pobegli na Kosovo i Metohiju, nelegalnim putem preko administrativne linije, pa se veruje da im je ponestalo sredstava za život.

Foto: Instagram/MMA savez Srbije

 

 

Oglasio se i trener

Trener Savića, Borislav Ćosić, ispričao je za "Blic" da je 6. aprila održano finale Evropskog MMA prvenstva, te i da je upravo tada održana premijera dokumentarnog filma posvećenog ubijenom mladiću.

- Bilo je mnogo emotivno, niko nije mogao da suzdrži suze... Stefan je uvek uz nas, čuvamo ga u zajedničkim uspomenama! - rekao je za "Blic" trener ubijenog Stefana Savića,

Ubice ga sačekale ispred kluba

Ubistvo Stefana Savića dogodilo se u noći između 24. i 25. februara. Te večeri Savić je bio u provodu sa društvom u Dobračinoj ulici u Beogradu. Njegov deda Radoš je rekao za medije da su ubice sačekale Savića ispred kluba jer im je neko dojavio da je Stefan tamo.

- Čim je izašao iz lokala, ubice su Stefana počele da ubadaju, pa je on ranjen počeo da beži od njih niz Dobračinu ulicu, dok ga nisu sustigli na raskrsnici i dokrajčili. Verujem da je imao veliki broj povreda - rekao je Radoš.

Foto: Instagram/MMA savez Srbije

 

 

Napad snimile nadzorne kamere

Mediji su  došli u posed snimka sa nadzornih kamera koje su snimile trenutak napada na Stefana. Kako se vidi na snimku koji traje nešto manje od dva minuta, Stefan Savić trči niz Dobračinu ulicu dok ga jure dvojica muškaraca.

Stefan potom skreće u Dunavsku ulicu, a za njim idu i dvojica napadača koji ga savladavaju - jedan sa jedne, drugi sa druge strane.

Tačno 30 sekundi kasnije ubice Daničić i Gačević se vraćaju šetajući Dobračinom ulicom.

Na snimku se vidi i kako se otimaju oko nekog predmeta na ulici.

Njih dvojica sve vreme opušteno šetaju, kao da desetak sekundi ranije nisu ubili mladića, a drugog teško ranili.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Izboden više od 15 puta

Beogradski mediji su objavili da su ubice Gačević i Daničić Stefana Savića izboli više od 15 puta.

Izvor je tada rekao da će u obdukcionom nalazu biti precizno navedene sve povrede koje je zadobio Savić. Međutim, navodi da su lekari i inspektori bili šokirani kad su videli šta su ubice uradile Stefanu.

Jedini sukob

Radoš je na dan sahrane svog unuka pojasnio da je njegov unuk pre dve godine imao sukob sa Gačevićem i Daničićem.

Njih dvojica su mu napadala druga, bacili ga u Dunav i urinirali po njemu.

- Stefan je tada potrčao da izvuče druga iz vode, a ova dvojica mu nisu dala. Onda se on potukao sa njima i jednom je povredio vilicu - rekao je Radoš.

Raspisana poternica

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 11. marta doneo rešenje kojim je Vasiliju Gačeviću i Marku Daničiću odredio pritvor zbog sumnje da su ubili Savića.

S obzirom da se osumnjičeni nalaze u bekstvu, te da zbog toga ne mogu da budu u pritvoru, za njima je raspisana poternica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija