• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

27.05.2024

12:53

Zahvalnice vatrogascima! Gasili požar na deponiji (FOTO)

Z.G.

Vesti

Zahvalnice vatrogascima! Gasili požar na deponiji (FOTO)

Podeli vest

Preko 300 učesnika u gašenju požara na deponiji "Duboko" danas su dobili zahvalnice Grada Užica.

U Svečanoj sali Grada Užica za sve vatrogasce koji su učestvovali u gašenju požara, radnike javnih komunalnih preduzeća i svim privatnicima koji su ustupili svoju mehanizaciju i svim drugim organizacijama i ustanovama, koji su dali svoj doprinos, upriličen je prijem na kome se gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević svima zahvalila.

- Koliko je bilo teško svima nama zbog požara, vama je bilo najteže jer ste danonoćno bili na mestu gde se vatra rasplamsavala, pretila da se prošira van deponije. Svojim angažovanjem, znanjem, iskustvom sprečili ste da se to ne desi. Prvo ste požar stavili pod kontrolu, a potom ugasili. Hvala vam na tome - zahvalila se gradonačelnica Užica.

 

 

Posebnu zahvalnost je izrazila Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović, Sektoru za vanredne situacije Luki Čaušiću i direktoru Srbija voda Goranu Puzoviću, kao i Zavodu za javno zdravlje Užice, Institutu Batut i Agenciji za zaštitu životne sredine.

- Požar je iza nas, a ispred je realizacija veoma važnog projekta. Deponija "Duboko" će biti najsavremeni centar za upravljanje otpadom, a ostvarićemo ga uz pomoć države - najavila je dr Jelena Raković Radivojević.

 

Foto: MUP

 

 

Ivana Jokić, sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, rekla je da joj velika čast što je sa hrabrim ljudima,.

- Prvih dana slika je bila zabrinjavajuća, radilo se 24 sata i posle 20 dana požar je ugašen. Ali, ovde nećemo stati. Obezbedilo smo sredstva i krajem godine počeće da se radi na stabilizacija tela deponije, izgradiće se moderno postrojenje, nova sanitarna kaseta koja će obezbediti sakupljanje gasova bio mase... Ovaj regonalni centar će biti jedna od devet modernih centara koji se planiraju da se izgrade – rekla je Jokić i dodala da će novi centar opsluživati 320.000 građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija