• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

28.05.2024

16:45

Bizarni slučajevi sakrivanja leševa: Karlovčanin zakopao majku u dvorištu, Dedinjac u garaži!

Informer

Vesti

Bizarni slučajevi sakrivanja leševa: Karlovčanin zakopao majku u dvorištu, Dedinjac u garaži!

Podeli vest

Morbidni slučaj otkriven je danas u ulici Tošin bunar 68 u Novom Beogradu, nakon što je D. D. (53) pozvao policiju i priznao da je pre osam godina zakopao telo svog mrtvog oca B. D. (79) kako bi nastavio da prima njegovu penziju! Po dolasku na naznačenu adresu, leš čoveka je pronađen u rupi, iskopanoj na sred spavaće sobe.

Ovo, međutim, nije usamljen slučaj u Srbiji. 

I Zoran Petrović (tada 61) iz Sremskih Karlovaca tajno je sahranio majku Stanojku (85) u dvorištu porodične kuće kako bi uzimao njenu penziju. 

On je majku pokopao sredinom maja 2015. Slučaj je otkriven pola godine kasnije kada su komšije prijavile policiji da staricu nisu videli mesecima. Njima je bilo čudno što Stanojke nema toliko dugo, a ranije su je redovno viđali, barem kako sedi na terasi.

- Kad je policija došla, Zoran im je jedva otvorio kapiju. Onda nije hteo da ih pusti unutra. Rekao je da ne zna gde mu je majka, da je negde otišla i nije mu se javila. Međutim, policajci su znali da je Stanojka stara žena od 85 godina i da nije mogla tek tako da negde ode, pa su pritisli sina. On je ubrzo priznao da mu je majka umrla - kazao je tada Informerov sagovornik iz istrage.

Umrla od srčanog udara

Kako je dodao, Petrović u prvom trenutku nije hteo da kaže da li je majku sahranio i gde:

"Ipak, kad je video da više nema kud, rekao je pomalo besno: 'Da, umrla je i zakopao sam je u dvorištu, pošto nisam imao para da je sahranim. Njenu penziju sam podizao, jer nemam od čega da živim.

On je istražiteljima pokazao mesto gde je majku pokopao, te je policija ubrzo otkopala telo. Nakon obdukcije, koju je bilo teško uraditi, utvrđeno je da smrt nije bila nasilna, već da je žena preminula od srčanog udara.

Kada je otkriveno šta je uradio, Petrović je saslušan i protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio prevaru, što se odnosi na uzimanje penzije, kao i prekršajna prijava jer je majku sahranio na nedozvoljenom mestu.

Slobodan Perišić (tada 54) uhapšen je 22. oktobra 2019. u porodičnoj kući na Dedinju, nakon što je njegova bivša supruga, koja živi u susednoj kući na istom imanju, prijavila da nije duže vreme videla svekrvu Stevanu (84). 

Foto: Zoran Sinko/MUP

Kuća na Dedinju i garaža u kojoj je Slobodan Perišić zakopao majku

Ispostavilo se da je starica preminula 11. oktobra, ali Slobodan nije želeo da prijavi njenu smrt i sahrani je na groblju, već je majčino telo narednih nekoliko dana držao u kući.

Najpre leš držao u kadi

Najpre u krevetu, a kad je telo zbog raspadanja počelo da zaudara, stavio je majčino telo u kadu punu leda. Potom je u garaži iskopao rupu i u nju zakopao leš. Takođe, zbog penzije od 1.700 evra. 

Sredinom februara 2020. Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv Perišića, jer je obdukcija pokazala da Stevanina smrt nije bila nasilna. I na osnovu izjava svedoka utvrđeno je da Slobodan nije bio nasilan prema majci dok je ona bila živa, ali je imao izvesnih psihičkih problema.

Na kraju, protiv Perišića je pokrenut prekršajni postupak po Zakonu o grobljima i sahranama. Teretio se za sahranjivanje van groblja, za šta je u to vreme bila zaprećena novčana kazna do 50.000 dinara. On je, inače, bio prvi komšija našeg poznatog TV voditelja Jovana Memedovića.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50