• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.05.2024

17:19

"Nismo makroi i nismo nudili zgodne maserke muškarcima"! Saslušana braća Panić, preti im i do 12 godina robije!

Instagram

Vesti

"Nismo makroi i nismo nudili zgodne maserke muškarcima"! Saslušana braća Panić, preti im i do 12 godina robije!

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Uroš Panić (25) i Miloš Panić (23) zbog sumnje da su u saizvršilaštvu sa još četovoro osumnjičenih izvršili krivična dela trgovina ljudima u saivršilaštvu i posredovanje u vršenju prostitucije.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali navode o sprovođenju istrage i izneli su svoju odbranu.

Oni su nakon višemesečnog skrivanja, lišeni slobode 24. maja 2024. godine po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", nakon čega je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo rešenje kojim su ostavljena na snazi rešenja Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 23. februara 2024. godine kojima im je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi u kratkom kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Foto: Instagram

Vuk Stanković je jedan od osumnjičenih

Za krivično delo trgovina ljudima iz člana 388 stav 1 Krivičnog zakonika zaprećena je kazna zatvora od 3 do 12 godina, a za krivično delo posredovanje u prostituciji iz člana 184 stav 1 kazna zatvora od 6 meseci do pet godina i novčana kazna.

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo 29. februara 2024. godine od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva predmet i donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da su izvršili krivična dela trgovina ljudima u saivršilaštvu i posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu protiv Uroša P. i Miloša P, Ivana Z, Vuka S, Sonje L. i Davida L.

Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je 14. februara 2024. godine po nalogu VJT u Beogradu Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio izveštaj sa podacima koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj.

Ova oštećena je dobila status posebno osetljivog svedoka i u Višem javnom tužilaštvu je ispitana 26. marta 2024. godine.

Nudili usluge devojaka preko oglasa

Po nalogu ovog tužilaštva 2. marta je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima uhapšen je osumnjičeni Vuk Stanković kojem je nakon saslušanja, na predlog ovog tužilaštva, Viši sud u Beogradu odredio pritvor.

Ivan Zajalec. je takođe u pritvoru, David L. je u kućnom pritvoru, dok se Sonja L. brani sa slobode.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici "Seksi-adresar" kao i u "Halo oglasima" brojeve telefona i ponudu da - zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk Stanković preko javnog profila na društvenoj mreži "Instragram" nudio posao u cilju zapošaljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija