• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

29.05.2024

08:43

Cetinjanin pomagao Velji Nevolji i Maretu Mesaru i bio na direktnoj vezi sa Zvicerom! Sestra policajca mu prenosila šta rade istražitelji

Shutterstock, Društvene mreže

Vesti

Cetinjanin pomagao Velji Nevolji i Maretu Mesaru i bio na direktnoj vezi sa Zvicerom! Sestra policajca mu prenosila šta rade istražitelji

Podeli vest

Nenad Kaluđerović, sa Cetinja, javljao Radoju Zviceru,vođi "kavačkog klana", kada će specijalni policijski tim u akciju hapšenja, a informacije kako je pisao šefu dobijao od sestre jednog policajca

Nenad Kaluđerović široj javnosti postao je poznat nakon masakra u Cetinju koji se dogodio u avgustu 2022. godine, kada je kako je sam tvrdio pucao i ubio Vuka Borilovića koji je pre toga ubio deset a ranio šest osoba. On je tada i saslušan, a tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, jer se on hvalio da je ubio monstruma, ali je na kraju utvrđeno da su Borilovića ubili policajci.

Ubrzo nakon toga Kaluđerović je pobegao, a godinu dana kasnije on je optužen da je bio pripadnik "kavačkog klana" koji je učestovavao u ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmici i likvidaciji Mila Radulovića, zvanog Kapetan. 

Na toj optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv kriminalne grupe koju je formirao odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer nalazi se 31 optuženi, među kojima su i Slobodan Kašćelan, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković. 

Crnogorski mediji objavili su deo prepiske preko skaj telefona koje je Kaluđerović imao sa vođom "kavačkog klana" ali i sa drugim pripadnicima grupe, a prema tim porukama isti službenik policije uhapsio je i Nišliju Srđana Vušurovića, koji je u garaži jedne zgrade u Podgorici čekao Cetinjanina Aleksandara Jabučanina, kako bi ga likvidirao tvrde iz (SDT).

Njih dvojica o tome su razgovarali preko nekada zaštićene Skaj aplikacije, a transkripte poruka crnogorskim istražiteljima još ranije je dostavio Evropol. 

Među njihovim prepiskama su i one o planiranju likvidacija, ali i dogovori za uništavanje tela ubijenih u ratu između dva kotorska klana ili automobila korišćenih u likvidacijama.

- Brate jesi li tu? Specijalni tim ima neko hapšenje danas ili sjutra sprečavaju nečiju likvidaciju, ne znam ni đe ni koga... Mene rekla sestra K*******, ali ovo samo za tebe. Brat joj javio. Tako ako radimo nekoga, bolje stati i skloniti sve čega bi se mogli ufatiti inspektori - napisao je Kaluđerović 16. januara 2021. godine svom šefu  Zviceru.

Ovo je samo jedna od poruka koje je Kaluđerović prosledio Zviceru koji je na taj način bio dobro upoznat sa svim akcijama policije protiv njega i njegovog klana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija