• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

29.05.2024

13:27

Ovo je sin koji je zakopao oca zbog penzije! Mračna prošlost: Bio u zatvoru, promenio ime...

Facebook/društvene mreže

Vesti

Ovo je sin koji je zakopao oca zbog penzije! Mračna prošlost: Bio u zatvoru, promenio ime...

Podeli vest

David Drobnjak (53), koji se sumnjiči da je oca Branislava (79) zakopao pre osam godina ispod betonske ploče u kući u Zemunu, ranije se zvao Dejan, a promenio je ime posle odsluženja zatvorske kazne u inostranstvu!

On je juče, u pratnji dva advokata, sam došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i priznao da je oca sahranio u kući, kako bi nastavio da prima njegovu penziju. Za sada nije poznato zbog čega je, posle toliko vremena, odlučio da to prizna. Da li je u pitanju griža savesti ili nešto drugo...

- Izjavio je da mu je otac preminuo prirodnom smrću i da ga je sahranio u kući. Policija i dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odmah su izašli na adresu u ulici Tošin bunar 68. Tužilac je naložio da se obavi uviđaj i ekshumacija ostataka koji su pronađeni, kao i obdukcija i toksikološke analize kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti - istakao je sagovornik Kurira.

Otkrio je takođe da se David ranije zvao Dejan i da ga komšije njegovog pokojnog oca nisu dobro poznavale i nisu ga često viđale:

- Navodno je u inostranstvu osuđivan za teška krivična dela i tamo je bio u zatvoru. Po odsluženju kazne, vratio se u Srbiju i tada je promenio ime.

Foto: Foto: Tanja Andric

Kuća u Zemunu u kojoj su pronađene zakopane kosti Branislava Drobnjaka

Komšije kažu i da Branislava, Davidovog oca, nisu videli od oktobra 2016. godine.

- O njemu je do tada brinuo sin. Komšinici je kasnije rekao da mu je otac u domu za stara lica. Čuli smo da on živi negde na Altini i da mu je otac kupio stan - kazao je jedan od njih.

Podsetimo, u zemlji prekrivenoj betonskom pločom su pronađene ljudske kosti. Vatrogasci su morali da lome i razbijaju beton kako bi došli do posmrtnih ostataka.

Ukoliko se utvrdi da je Branislav umro prirodnom smrću, David bi mogao da odgovara samo prekršajno zbog sahranjivanja oca van groblja, za šta je zaprećena novčana kazna.

Kako će da nadoknadi to što je punih osam godina uzimao njegovu penziju i tako oštetio budžet, ostaje da se vidi. Verovatno će biti podvrgnut i psihijatrijskom veštačenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija