• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

29.05.2024

18:19

Pregazio majku osmoro dece! Branilac pijanog vozača tvrdi da je pokojna bila nepažljiva

Društvene mreže

Vesti

Pregazio majku osmoro dece! Branilac pijanog vozača tvrdi da je pokojna bila nepažljiva

Podeli vest

Suđenje Vujadinu Damjanoviću, koji je u februaru 2023. u Surčinu autom udario na kolovozu bračni par Svetlanu Kovačević (54) i Nikolu Đokića (59), nakon čega je žena tri dana kasnije preminula, završeno je danas u Višem sudu u Beogradu i za 7. jun je zakazano izricanje presude.

Optuženi se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je tada imao više od jednog promila alkohola u krvi.

Tužilac je danas u završnoj reči kazala da je dokazano da je Damjanović kriv i da se shodno tome osudi po zakonu te da mu se izrekne i mera zabrane vožnje određeni vremenski period.

- I sam je priznao da je vozio pod dejstvom alkohola, rekao je da je popio pet piva i da ništa nije jeo. Vozio je sa oborenim svetlima, a da je upalio duga uočio bi pešake - kazala je tužilac.

Punomoćnik oštećene porodice zatražila je da sud, prilikom donošenja odluke, ima u vidu da je poginula Svetlana majka osmoro dece, od kojih je dvoje maloletno.

Damjanovićev branilac, advokat Dejan Grujić, kazao je da oni spore pravnu kvalifikacuuju dela i činjenični opis u optužnici i zatražio da se okrivljeni oslobodi, "jer nije kriv".

- Oštećeni su se kretali po kolovozu i to desnom stranom, ali ne kako je to propisano. Veštačenje je utvrdilo da se Svetlana kretala metar od leve ivice kolovoza, a Nikola pola metra. Nisu se kretali šljunkovitom površinom pored ulice, niti drugom stranom da vide automobile koji im dolaze u susret. Okrivljeni se kretao dozvoljenom brzinom do 50 kilometara na čas. Odmah se zaustavio i prišao povređenima da vidi kakva im pomoć treba. Tu je sačekao policiju - istakao je Grujić.

On je dodao da alkoholisanost Damjanovića nije bila uzrok saobraćajne nezgode, već ponašanje oštećenih koji su olako shvatali da mogu po mraku da idu kolovozom i to obučeni u tamnu odeću:

- Automobil optuženog ima automatsko regulisanje svetala i on nije mogao ručno da ih pali ili menja duga i kratka svetla. Na suđenju nije utvrđeno da li je ta mogućnost bila uključena tada, ali u takvim slučajevima zakon kaže da se uzima ona opcija koja ide u korist okrivljenog.

Optuženi Damjanović rekao je da mu je duboko žao zbog svega, okrenuo se u sudnici Nikoli Đokiću i kazao da još jednom izjavljuje iskreno saučešće porodici poginule Svetlane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija