• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforfmer/novosti

30.05.2024

16:04

Mama našla novog advokata, odloženo suđenje! Dimitrije priznao da je nožem izbo čoveka, ali kaže nije znao da je policajac!

informer.rs

Vesti

Mama našla novog advokata, odloženo suđenje! Dimitrije priznao da je nožem izbo čoveka, ali kaže nije znao da je policajac!

Podeli vest

U Višem sudu u Novom Sadu, danas nije nastavljeno suđenje Dimitriju Stankoviću (45), optuženom da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije Uroša Nikića, inspektora novosadske policije, kao i za nedozvoljeno oružje i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, jer je branilac, kog mu je odabrala majka, angažovan danas.

U međuvremenu je imao advokata po službenoj dužnosti, jer je na prethodnom ročištu odabrani otkazao punomoć.

Pre otvaranja glavnog pretresa, Stankvićev novi branilac Boško Žilić, koji je inače treći angažovani  od početka postupka, sudu je priložio punomoć. On je tražio da  današnje  suđenje bude odloženo jer mu je potrebno vreme da se upozna sa spisima predmeta, ali i da obavi razgovor sa svojim branjenikom, jer je, kako je rekao, o slučaju zna samo ono što mu je majka okrivljenog ispričala. 

Takođe je zamolio da se ne razreši Stankovićev branilac po službenoj dužnosti, dok se ne donese odluka o prihvatanju novog advokata.

Stanković je sudskom veću kojim predsedava sudija Ivana Josifović, predočio da nema konkretnih primedbi na rad sa braniocem po službenoj dužnosti, ali da oseća veću dozu poverenja u advokata koji mu je majka odabrala.

- Na prošlom pretresu, kada sam otkazao punomoć prethodnom, najavio sam da imam advokata u vidu, međutim,  do saradnje nije došlo - obrazložio je Stanković zbog čega sada ponovo ima novog branioca.

Foto: informer.rs

Dimitrije Stanković

- Moje mišljenje je da do problema sa advokatima dolazi zbog dela koje mi se stavlja na teret i u kom su oštećeni policajci.

Na početku suđenja, Stanković je priznao da je u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem „skakavcem“ izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio nije legitimisao, kada ga je sa još jednim kolegom zaustavio u pomenutoj ulici.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju, međutim, tvrdio je da su se legitimisali i rekli da su policajci, i da je pokazao i službenu legitimicaiju.

Glavni pretres pretres je zakazan za 27. jun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija