• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dnevnik

30.05.2024

18:20

Skakavcem 11 puta izbo policijskog inspektora! Preživeo za dlaku brutalni napad

informer.rs

Vesti

Skakavcem 11 puta izbo policijskog inspektora! Preživeo za dlaku brutalni napad

Podeli vest

Suđenje Dimitriju Stankoviću (45) iz Novog Sada, koji je optužen da je sa 11 uboda nožem pokušao da ubije inspektora policije Uroša Nikića, odloženo je danas za 27. jun jer je majka okrivljenog angažovala novog branioca koji je zatražio dodatno vreme da se upozna sa predmetom.

Osim za pokušaj ubistva, Stanković se tereti i za nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu.

On se danas obratio sudskom veću rečima da nema primedbi na rad sa braniocem po službenoj dužnosti, koji ga je do sada zastupao, ali da ima više poverenja u advokata koga je angažovala njegova majka:

- Želim da obavim razgovor sa izabranim braniocem. Na prošlom pretresu, kada sam otkazao punomoć prethodnom, najavio sam da imam advokata u vidu, ali do saradnje nije došlo. Moje mišljenje je da do problema sa advokatima dolazi zbog dela koje mi se stavlja na teret, u kom su oštećeni policajci.

Dimitrije je na početku suđenja priznao da je 21. oktobra 2020., u ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem-skakavcem izbo muškarca za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.

Međutim, oštećeni Uroš Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, je prilikom svedočenja rekao da su se oni legitimisali i rekli mu da su policajci.

Foto: informer.rs

Ulica Save Đisalova u kojoj se desio krvavi napad

U dosadašnjem toku postupka saslušani su svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa Nikola Dragović.

Svoj iskaz su dali i veštak sudske medicine Vladimir Pilija koji je, zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem, uradio kombinovano veštačenje po kojem su Nikićeve povrede okarakterisane kao teške i opasne po život.

Prema rečima dr Pilije, Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremeno ukazane lekarske pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija