• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/tanjug

31.05.2024

08:09

Završne reči pa presuda ujaku i bratu Uroša Blažića! Preti im do 12 godina robije

printscreen

Vesti

Završne reči pa presuda ujaku i bratu Uroša Blažića! Preti im do 12 godina robije

Podeli vest

U Višem sudu u Kragujevcu za danas u 9 sati zakazan je početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, koji je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršlilaštvu Urošu Blažiću, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina.

Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će, kako smo već pisali, objaviti termin za izricanje presude.

Inače glavni pretres na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

 

Podsetimo Uroš Blažić je, nakon masakra koji je počinio u Malom Orašju i Duboni, u Malom Požarevcu oteo taksistu i devojku koju je ovaj vozio. Blažić je pristao da taksista prvo doveze devojku do kuće njenog dečka kod Uba, da bi zatim sporednim putevima ga dovezao do sela Vinjište kod Kragujevca i imanja njegovog ujaka Gorana Gavrilovića. Surovi ubica se sakrio u pomoćni objekat na ujakovom imanju, gde je 5. maja, prošle godine, u jutarnjim satima opkoljen i uhapšen.

Dok su ga specijalci privodili surovi ubica je plakao i molio da ga ne tuku. 

Foto: Informer

Kada je uhapšen surovi ubica plakao i molio specijalce da ga ne tuku

 

Nakon Uroševog hapšenja izvršen je pretres imanja Gorana Gavrilovića i pronađen je arsenal oružja i municije, a nakon DNK veštačenja uhapšeni su i on i njegov sin.

Urošu Blažiću suđenje je počelo prošle nedelje priprmenim ročištem u Višem sudu u Smederevu, ali su roditelji njegovih žrtava čim su ga videli skočili i pokušali da ga linčuju, zbog čega suđenje nije n održano.

Foto: Tanjug

Sudska straža i policija sprečila roditelje žrtava da linčuju Uroša Blažića

 

Upravo zbog ovoga suđenje masovnom ubici i njegovom ocu su izmešteni u Specijalni sud u Beogradu koji zadovoljava sve bezbednosno - tehničke uslove za održavanje ovakvog suđenja.     

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Adekvatna sankcija je više doživotnih kazni": Advokat porodica ubijenih u Mladenovcu otkrio detalje suđenja ubici Blažiću
Hronika

"Adekvatna sankcija je više doživotnih kazni": Advokat porodica ubijenih u Mladenovcu otkrio detalje suđenja ubici Blažiću

Suđenje Urošu Blažiću, koji je optužen da je počinio masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, donelo je novu dimenziju bezbednosnim izazovima. Zbog osetljivosti slučaja, suđenje se premešta iz Smedereva u Specijalni sud u Beogradu. Ova promena lokacije izazvala je interesovanje javnosti za detalje samog procesa. Kako će izgledati suđenje? Kada će biti organizovano pripremno ročište i koji su koraci u daljem toku sudskog postupka? O tim pitanjima u emisiji "Uranak" na televiziji K1 govorio je advokat porodica ubijenih, Stefanom Stefanovićem.

28.05.2024

14:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija