• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

01.06.2024

23:18

Ako ih prepoznate, nagrada je 600.000 evra! Sumnja se da se "Pink panteri" kriju u Nišu! (VIDEO)

printscreen

Vesti

Ako ih prepoznate, nagrada je 600.000 evra! Sumnja se da se "Pink panteri" kriju u Nišu! (VIDEO)

Podeli vest

U centru pažnje evropske javnosti ponovo je spektakularna pljačka nakita koja se dogodila 28. juna 2022. na sajmu umetnosti TEFAF u Mastrihtu u Holandiji i za koju su odgovorni pripadnici "Pink pantera", ekspertske bande za tu vrstu "posla".

Četvorica muškaraca, obučeni u odela, upali su usred bela dana i maljevima razbili vitrine na štandu londonske zlatarske kuće "Symbolic & Chase". Izloženi nakit, među kojim je bila i izuzetno skupa ogrlica, postao je njihov plen vredan nekoliko desetina miliona dolara!

Istraga je od početka bila obimna i temeljna. Već u julu 2022. holandska televizijska emisija "Opsporing NL" posvetila je epizodu ovoj pljački, prikazujući slike osumnjičenih i njihovu rutu bekstva.

Četvorica osumnjičena

Informacije, dobijene od građana, pomogle su u daljem razvoju istrage. Polazi se od toga da su četiri muškarca izvela pljačku. Internacionalni karakter istrage postao je ključan, te je pod vođstvom Evropola uspostavljena saradnja sa brojnim evropskim zemljama.

Veliki pomak u istrazi ostvaren je pronalaskom dva dijamanta iz ukradene ogrlice. Jedan je lociran u Izraelu, a drugi u Hongkongu, što je omogućilo dalju analizu i približavanje otkrivanju počinilaca.

Iz istrage se ispostavilo i da se jedna ženska osoba, koja se nalazi na sedištu suvozača, dovodi u vezu sa pljačkom i da je takođe označena kao osumnjičena.

Foto: FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE/NEWSITTV

Vozila koja su koristili osumnjičeni, snimljena nadzornim kamerama

Pored toga, još dve ženske osobe su postale interesantne policiji, kada su vratile jedno od iznajmljenih vozila u rentakar firmu koja se nalazi u blizini aerodroma u Frankfurtu. Za sada one nisu osumnjičene, ali se ispituje njihova uloga u vraćanju vozila koje je korišćeno u bekstvu.

Istražni tim otkrio je i da su osumnjičeni koristili iznajmljena vozila pre i posle pljačke. Vozila marke "kia" i "opel astra" pronađena su i forenzički ispitana. Saznalo se da su boravili u Belgiji, odakle su preko Nemačke, Austrije i Mađarske pobegli u Srbiju.

Izvesno vreme su se zadržali u Vervieju i Liježu, koristeći lokalne hotele i smeštaj iznajmljen putem online platformi.

Možda su i u Beogradu?

Policija sada veruje da se osumnjičeni nalaze u Srbiji, najverovatnije u Nišu, ali ne isključuju mogućnost da su u Beogradu ili okolini!

Poznato je i da su oba pomenuta vozila u Nemačkoj napravila saobraćajne prekršaje. To se desilo sa "kijom" 6. juna 2022. u Nojštatu, a sa "opel astrom" 26. juna 2022. u Leverkuzenu zbog prebrze vožnje. Snimke oba prekršaja su zabeležile kamere.

Pored već raspisane nagrade od 500.000 funti, koju je ponudio istražni biro osiguravajuće kompanije "Charles Taylor Adjusting", Okružno javno tužilaštvo Limburg nudi dodatnih 20.000 evra za informacije koje će dovesti do hapšenja pljačkaša.

Javnost se poziva da dostavi sve informacije koje bi mogle pomoći u rešavanju ovog slučaja. Posebno se pozivaju oni kojima je poznat identitet osoba na slikama i gde se momentalno nalaze.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija