• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dnevnik

04.06.2024

09:26

Robija za pokušaj ubistva ispred kockarnice u Novom Sadu! Osuđeni nudio da zameni kaznu sa prijateljem jer mu ga je žao

shutterstock/Informer

Vesti

Robija za pokušaj ubistva ispred kockarnice u Novom Sadu! Osuđeni nudio da zameni kaznu sa prijateljem jer mu ga je žao

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu osudio je Aleksandar Kovača (28) iz Kule i Lazara Pantića (29) iz Novog Sada na deset odnosno 12 godina zatvora jer su 13. aprila 2022. godine ispred kockarnice na Bulevaru oslobođenja pokušali da ubiju Aleksandra Tokareka (39) iz Kule. Osuđen je i Radoslav Radulović (27) na 10 meseci kućnog zatvora, zbog pomaganja nakon zločina.

Četvrti optuženi Aleksandar Petrović (42) iz Petrovaradina je oslobođen krivice.

Kako izveštavaju mediji Kovaču je pored kazne do 10 godina i mesec zatvora izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa dok za tim postoji potreba jer mu je utvrđen emocionalno nestabilan poremećaj ličnosti.

Inače tokom izricanja presude Kovač je tražio da zameni kaznu sa Pantićem i rekao je: "Mogu li da zamenim mojih deset za njegovih 12 godina. Žao mi je čoveka!"

Obrazlažući presudu sudija Ivana Josifović je navela je da je tužilac dokazao da su trojica od četvorice okrivljenih izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret i da su Kovač i Pantić, kao saizvršioci, oštećenom Tokareku, nakon verbalnog sukoba, zadali više udaraca i sedam ubodnih rana i naneli mu teške telesne povrede opasne po život.

- Kovač je u pretežnoj meri bio iskren i priznao delo, navodeći da je samo jednom Tokareka ubo u zadnjicu i to je rekao da ublaži sopstvenu krivicu - rekla je sudija.

Inače nije prihvaćena Pantićeva odbrana da oštećenog nije ubadao, ali je sud prihvatio njegov iskaz da ga je udarao, ali i Tokarekovu izjavu. "Video sam, ti si me prvi ubo" i da je čuo kako Kovaču govori: „Bodi ga još...". Sudija je napomenula da noževi nisu pronađeni, ali da je Kovač u toku postupka izjavio da ga je bacio.

Iako su obojica bili svesni da ubadanjem mogu lišiti života oštećenog Aleksandra Tokareka, koji je pomoć potražio u obližnjoj prodavnici bele tehnike, a prema rečima očevidaca, čim je ušao, pao je na pod sav krvav. Preplašeni radnici su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je povređenog prevezla u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je   primljen u hemoragičnom šoku, s teškim telesnim povredama u vidu multiplih ubodnih rana.

Kovač i Pantić su nakon sukoba sa Tokarekom pobegli u dvorište jedne zgrade u Ulici Petra Drapšina. Potom su pozvali Radulovića i Terzića i rekli im da dođu po njih i da ih voze na Šodroš. Tu su Kovač i Pantić skinuli gaderobu sa tragovima krvi, a zatim je Pantić seo za volan Radulovićevih kola i  krenuli su za Bačku Palanku, međutim, kod Gložana ih je zaustavila policija i uhapsila. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija