• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

04.06.2024

09:41

Napravio kobnu grešku neposredno pre nestanka supruge: David Knežević stavio kacigu, uzeo sprej, a onda...

printscreen/america tv

Vesti

Napravio kobnu grešku neposredno pre nestanka supruge: David Knežević stavio kacigu, uzeo sprej, a onda...

Podeli vest

Srpski državljanin David Knežević, koji je uhapšen čim je iz Beograda doputovao u SAD zbog sumnje da je umešan u nestanak supruge, Ane Marije Knežević, napravio je kobnu grešku na dan njenog nestanka u februaru! Novi dokazi do kojih je došao sud u Madridu, koji vodi istragu, upućuju na to da David Knežević nije govorio istinu kada je rekao da je toga dana bio u Srbiji.

Sud u Madridu koji istražuje nestanak Ane Marije Knežević, kojoj se svaki trag izgubio u februaru, zatražio je od Tužilaštva Srbije da pristupi digitalnim podacima iznajmljenog automobila za koje se sumnja da je njen suprug David Knežević koristio prilokom izvršenja zločina. On je u zatvoru i bez mogućnosti kaucije čeka suđenje, dok FBI i Nacionalna policija tragaju za Anom.

Prema rečima žrtvinih prijatelja i porodice, žrtva i Knežević su bili razdvojeni i planirali su da se razvedu. Razdvajanje je bilo sporno jer Knežević nije želeo da ravnopravno podeli bračnu imovinu sa žrtvom, koja je procnjena na oko 15 miliona dolara. Na dan Aninog nestanka, nepoznata muška osoba je ušla u zgradu u Madridu u kojoj je Ana živela. Zapravo se sumnja da je upravo ta muška osoba David Knežević.

Foto: Foto: Društvene mreže, Prinskrin BrockeShafer TV

 

 

Sigurnosne kamere u zgradi u Madridu u kojoj je Ana živela i u kojoj je poslednji put videla, snimile su muškarca sa kacigom kako ulazi u zgradu, u trenutku kada je nekoliko osoba izlazilo. Čim je ušao, muškarac je, kako se vidi na snimku uhvaćen kako se spušta niz stepenice dok drži u ruci sprej, kojim zatimi pokušava da onesposobi kameru - preneli su mediji.

Međutim, kamere su dobro snimile njegove oči i obrve.

- Vidi se da na licu ima i masku, kao i rukavice na rukama, ali je deo lica koji su kamere uspele da snime dovoljan da se sa velikom sigurnošću potvrdi da li je reč o Davidu Kneževiću, kako se sumnja. Na kamerama je zabeleženo i vreme, odnosno 22.12 sati - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, posle hapšenja Kneževića 4. maja na aerodromu u Majamiju, mediji su preneli da su istražitelji utvrdili da su kamere u istoj zgradi u Madridu snimile osumnjičenog i sat vremena kasnije.

- Telo Ana Marije Knežević, Kolumbijke koja je bila udata za Davida Kneževića koji je uhapšen i optužen za njenu otmicu, nije nađeno. Međutim, sve ukazuje da je ona ubijena i da je to učinio muž od kog se razvodila. Prema prikupljenim dokazima, veruju da je Knežević svoju suprugu koja je visoka 147 centimerata i teška 45 kilograma i iz zgrade u kojoj je poslednji put viđenja, izneo u koferu - otkrio je tada šokantna saznanja iz istrage portal Libertad Digital.

Kako su naveli, na snimcima kamera vidi se kako zgradu napušta noseći veći kofer, koji nije imao pri ulasku.

Kako navode, osim kamerea koji su ključni dokazi protiv njega, važan trag u istrazi je i "pežo" koji je iznajmio u jednoj rentakar agenciji u Beogradu.

- Sud u Madridu je zatražio odobrenje da istražitelji Nacionalne policije otputuju u Beograd, kako bi izvukli podatke uređaja u automobilu koji beleži sve parametre, ali i kako bi izvšrili vizuelni pregled automobila i uzeli izjavu od vlasnika renta kar agencije u kojoj je Knežević, kako se sumnja, iznajmio "pežo" - prenose španski mediji.

Foto: Mondo

 

 

Podsetimo, sumnja se da je upravo ovim iznajmljenim automobilom David Knežević iz Beograda doputovao u Madrid, zamenio registarske tablice, dovezao se do njene zgrade i ubio je, a potom telo bacio na povratku za Beograd.

- Sumnja se da bi na eletkronskom uređaju u automobilu, ali u njegovoj unutrašnjosti mogli da budu pronađeni relevantni tragovi koji bi pomogli u pronalasku nestale žene - prenose oni.

Kako navode, srpska policija je već španskim kolegama dostavila dokaze da je Knežević iznajmio automobil u Beogradu 30. januara i da ga je vratio 15. marta, a da je za to vreme "pežoom" prešao više od 7.000 kilometara.

- Kada je vratio automobil, utvrđeno je da postoji ogrebotina sa strane, da nedostaju nalepnice koje identifikuju automobil, kao i da su zamenjeni ramovi obe registarske tablice. Vlasnik renta kara, koji je dao iskaz srpskim istražiteljima rekao je i da je automobil bio dobro opran, kada ga je Knežević vratio - prenose oni i dodaju da su posle dobijanja ovih važnih informacija od kolega iz Srbije, španski agenti utvrdili da je David Knežević koristio ukradene tablice, kako bi pokušao da sakrije tragove.

Foto: Mondo

 

 

U međuvremenu, Knežević koji je uhapšen u Majamiju je 10. maja izveden pred sud, koji je odlučio da mu ne određuje kauciju jer postoji opasnost od bekstva.

Tokom suđenja, jedan istražitelj je otkrio da je pregledao poruke koje je Ana Marija Knežević koja se i dalje vodi kao nestala razmenila sa prijateljima i u kojima navodi da se plaši supruga i da se ne oseća bezbedno.

Na sudu je otkriveno i da je španski forenzički tim pronašao krv u stanu u Madridu, ali taj detalj nije uključen u krivičnu prijavu FBI-a jer se još čekaju rezultate DNK iz krvi.

Takođe je navedeno da je još jedan jak dokaz to što ga je prodavac gvožđare u Madridu identifikovao kao čoveka koji je kupio boju u spreju i selotejp na ili oko datuma kada je Ana Marija nestala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija