• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

04.06.2024

12:25

Svedoci u šoku otkrili detalje jezive nesreće: Voz je razneo pekarov kombi pun hleba, od auta ostala hrpa gvožđa (FOTO)

S.T.

Vesti

Svedoci u šoku otkrili detalje jezive nesreće: Voz je razneo pekarov kombi pun hleba, od auta ostala hrpa gvožđa (FOTO)

Podeli vest

Muškarac G.S. (55) iz Jelašnice kod Surdulice i žena S.N. (48), teško su povređeni na pružnom prelazu Stubal - Vrbovo, kod Vladičinog Hana, kada su ujutru krenuli da razvezu hleb.

Povređeni ima porodičnu pekaru u Jelašnici i već godinama doprema hleb u okolna sela. Nesreća se dogodila u utorak, u jutarnjim satima, kada su njih dvoje išli ka Vrbovu.

- Čuo sam da je nešto puklo, ali nisam obraćao pažnju, jer živimo blizu pruge, pa non stop nam kuće vibriraju, čuju se sirene vozova i slično. Nekoliko minuta kasnije čuli smo zavijanje sirena, došla je hitna pomoć i policija. Jasno mi je bilo da se nešto loše dogodilo. Izašao sam iz kuće i shvatio da je reč o nesreći.

Foto: S.T.

 

 

Ovde se nesreće dešavaju, ja ih pamtim barem nekoliko - kaže Stojan Stojanović, koji živi blizu pruge.

Inače, na seoskom putu samo postoji jedan znak da se nailazi na prugu. Svetlosne i zvučne signalizacije nema, nit Andrejinog krsta. Nesreće ovde jesu česte, a uglavnom su u ranijim godinama stradali oni koji su išli ka Vrbovu.

Voz je išao iz pravca severa, ka jugu, te je vozilo udario sa leve strane, gde je bio vozač. Na lokomotivi su ostala vrata “pikapa”, kog je voz gurao još nekih 500 metara.

Foto: S.T.

 

 

Vozilo je uništeno do neprepoznatljivosti. Unutar njega ostale su kutije sa hlebom. G.S. i S.N., sa teškim povredama prebačeni su u UKC Niš.

- Muškarac je primlјen u subkomatoznom stanju, sa povredama glave i brojnim prelomima, dok je kod žene konstatovano više preloma u predelu grudnog koša i karlice - potvrdila je upravnica bolnice u Vranju Nataša Stoiljković.

Foto: S.T.

 

 

Uviđaj na licu mesta je završen, a kako je potvrdio tužilac OJT Vladičin Han Dragan Nikolić, istraga je u toku. Pretpostavlja se da vozač nije na vreme uočio voz, zbog samog načina i mesta presecanja puta i pruge.

Nadležni iz komisije koju je formirala železnica, kažu da je ovaj prelaz u domenu održavanja opštine Vladičin Han. 

Muškarac u težem stanju od žene

Posle nesreće, muškarac G.S. stigao je bez svesti na prijemni UKC. Kako saznajemo on ima dominantne neurohiruske povrede grudnog koša. Primljen u jedinicu intezivnog lečenja Klinike za anesteziju. Ženska osoba je na prijemu bila svesna, stabilnih vitalnih parametara.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija