• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2024

17:14

Arkanovom "tigru" odsekli šake i jezik! Legija ga šamarao, a Kurak ubio?!

Shutterstock, Fejsbuk/Jovanka Popović

Vesti

Arkanovom "tigru" odsekli šake i jezik! Legija ga šamarao, a Kurak ubio?!

Podeli vest

Zoran Ristović Prika (29), pripadnik Arkanovih "tigrova" i Jedinice za specijalne operacije, pronađen je izmasakriran 4. juna 2001. u slivniku Topčiderske reke u beogradskom naselju Resnik.

Delovi njegovog tela, sa odsečenim šakama obe ruke i jezikom kao jasnom porukom da je previše pričao, bili su spakovani u plastičnoj kesi!

Obdukcijom nije utvrđen tačan uzrok smrti, ali je nedvosmisleno zaključeno da je ubijen i mučen. Preko glave mu je bila zalepljena kesa, oko nogu lepljiva traka. Na glavi je otkrivena prostrelna rana iz vatrenog oružja, kao i rana nanesena tupim predmetom.

Na prednjem delu tela su konstatovane mnogobrojne povrede. Najgore na šakama, koje su bile ogoljene do kostiju, dok su mu leđa bila potpuna izgorela.

Ubica dečijeg lica

Poslednji put je viđen živ 9. maja iste godine u jednom kafiću u beogradskom naselju Čukarica gde je bio u društvu sa jednim sedim čovekom. Navodno se sa tim čovekom odvezao, a "porše" koji je Ristović vozio pronađen je u blizini kafića. 

Njegov policijski dosije vođen je pod imenom "Bejbi fejs", zbog mladolikog lica koje je bilo u potpunoj suprotnosti sa njegovim mračnim karakterom nasilnog momka, bez ikakvih skrupula.

Rodom je iz Like. Još kao dete je izgubio roditelje pa su brigu o njemu preuzeli baba i deda. Nikada se nije ženio, a kako se navodi u dosijeu, prema ženama je bio izuzetno grub.

Za Priku se čulo kada ga je bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović označio kao jednog od mogućih ubica novinara Slavka Ćuruvije.

- To je izvesni Prika, koji je negde ubijen i nađen u nekom kanalu - izjavio je Mihajlović.

Navodno, ovu informaciju je dobio tek pred kraj svog ministarskog mandata, mada neki izvori tvrde da je policija odavno sumnjala da je Prika usmrtio Ćuruviju, ali da se Mihajlović plašio da u to niko neće poverovati, s obzirom na to da je i on u međuvremenu likvidiran.

Zanimljivo je da je policija punih mesec dana krila da je pronašla telo bivšeg pripadnika JSO-a, koji je Jedinicu napustio nekoliko meseci pre nego što je ubijen.

Međutim, Prikino ime ne vezuje se samo za ubistvo Ćuruvije, već i za još nekoliko likvidacija u Beogradu. Dovođen je i u vezu i sa smrću Gorana Vukovića Majmuna, ubicom Ljube Zemunca.

Foto: Društvene mreže

Miroslav Kurak, pripadnik rezervnog sastava JSO, godinama se krije u Africi i bavi safari turizmom

Likvidacija Ristovića nikad nije rasvetljena, a jedini trag vodio je do odbeglog Miroslava Kuraka, koji je u odsustvu osuđen, a potom i pravosnažno oslobođen za ubistvo Ćuruvije, zajedno sa Milanom Radonjićem i Ratkom Romićem, bivšim šefovima DB-a. 

Dejan S., prijatelj Kuraka, svedočio je da je njihov zajednički poznanik iz Žandarmerije pričao o ubistvu Ristovića. Naime, taj pripadnik Žandarmerije je naveo da mu je lično Kurak otkrio da je ubio Ristovića. 

Sukob sa Simatovićem

Osim toga, isti svedok je u istrazi za ubistvo Ćuruvije rekao da je poznavao Ristovića i da je moguće da je on bio u sukobu sa Frankom Simatovićem, koji je predvodio "crvene beretke":

- Simatović poznaje malog Priku još od 1991. Nama je rečeno da je taj Prika iz rezervnog sastava Jedinice. Međutim, on je vozio službene automobile čelnika DB-a. I radio je šta je hteo.

Brat i sestra Ristovića su 21. avgusta 2006. dali izjavu tužiocu da je on bio i u sukobu sa Miloradom Ulemekom Legijom koji mu je, navodno, udario šamar!  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija