• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. A.

05.06.2024

14:02

Stavom potpuno nevinog čoveka tvrdi da nije ubio malu Danku: Nikad je nisam video, povlačim svaku reč!

Informer

Vesti

Stavom potpuno nevinog čoveka tvrdi da nije ubio malu Danku: Nikad je nisam video, povlačim svaku reč!

Podeli vest

Srđan Janković (50), jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić (2) iz Bora, se tokom skoro tri sata davanja izjave u tužilaštvu ponašao stabilno, sigurno u sebe, bez razmišljanja i zamuckivanja je odgovarao na pitanja tužilaštva.

Prvo što je izjavio juče, tokom saslušanja, bilo je: ''Povlačim sve što sam rekao u policiji, svaku svoju izjavu i reč!"

Podsetimo, javnosti je ranije rečeno da su i on i drugoosumnjičeni Dejan Dragijević (50) prethodno priznali ubistvo i da su telo odneli na gradsku deponiju.

Međutim, poslednji iskaz Jankovića da devojčicu nikad u životu nije ni video, a kamo li udario kolima, njegov stav, njegov govor tela - sve je bilo kao da govori istinu. 

Kako nezvanično saznajemo, on je od samog hapšenja planirao da progovori, ali je čekao pravi momenat.

- Izgleda da je odlično procenio koji je trenutak najbolji po njega, pošto rezultati dosadašnje istrage nisu doneli uverljive dokaze o njegovoj krivici i faktički su preokrenuli situaciju u njegovu korist. Naime, veštačenjem tragova izuzetih iz službenog automobila, kojim su navodno prevezli devojčicu do deponije, nije utvrđeno prisustvo njenog DNK. Takođe, izjave svedoka apsolutno nisu doprinele saznanju bilo kakve činjenice osim njihovog kretanja. Telo nije pronađeno, na garderobi koju su obojica osumnjičenih nosili tog dana nema tragova devojčice, mada su oni odeću mogli u međuvremenu da operu - potvrđuje za Informer sagovornik iz istrage.

Posebno naglašava da nijedan deo automobila nije obrisan ili očišćen, jer je na svakom ispitanom delu bilo i tragova prljavštine, prašine, otisaka prstiju:

- Da je obrisano, svega toga ne bi bilo!

Miodrag Canović, glavni javni tužilac u Višem tužilaštvu u Zaječaru, naveo je za naš portal da za dva meseca u Tužilaštvo još nije stigao ni nalaz veštačenja GPS uređaja.

- Sada se čeka još veštačenje dlake, nađene u automobilu, koja nema koren. Sve ostalo što je moglo Tužilaštvo je odradilo, ukoliko ne iskrsnu neki novi momenti - izjavio je Canović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija