• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2024

11:48

Otac ubijene Noe Milivojev na suđenju: Optuženi danas iznosi odbranu

T.I., Facebook

Vesti

Otac ubijene Noe Milivojev na suđenju: Optuženi danas iznosi odbranu

Podeli vest

Suđenje Ognjenu Dabetiću, opruženom za ubistvo Noe Milivojev (18) počinje danas u Višem sudu u Beogradu! Nakon održanih pripremnih ročišta, počinje deo suđenja koji je otvoren za javnost, a Dabetić bi trebalo da iznese odbranu. Na suđenje je došao otac ubijene Noe, Bata Milivojev.

Na suđenju za monstruozno ubistvo u Beogradu od rodbine ubijene Noe Milivojev prisustvuje samo njen otac Bata Milivojev, koji je stigao u Palatu pravde nešto pred početak suđenja koje je počelo u 11.30 sati. 

Inače, Dabetić je na pripremnom ročištu izjavio da navodi optužnice nisu tačni, odnosno da nije tačno da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način ubio Nou Milivojev.

Foto: Bata Milivojev, otac ubijene Noe /Foto: T.I.

 

U tužilaštvu se, prethodno, branio ćutanjem.

On će se o krivici izjasniti i danas, a, ukoliko bude želeo, moći će detaljno da iznese odbranu.

Kako je navedeno u optužnici, postoji opravdana sumnja da je Dabetić u periodu od 17. do 18. june prošle godine, u stanu u centru Beograda, u kom je prijavljeno boravio, ubio Nou Milivojev, sa kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi.

Zloupotrebio poverenje 

Ubistvo je, kako se sumnja, počinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja Noe Milivojev prema njemu, odnosno nije mogao da prihvati prekid veze i komunikacije i insistirao je na nastavku veze. Zato je, najpre, obnovio kontakt i susrete sa Noom, a kritičnog dana je zloupotrebio njeno poverenje i vezanost za njega i pozvao je kod sebe u stan.

Tamo je došlo do svađe i fizičkog sukoba, nakon čega je Dabetić devojku ubio tako što ju je zadavio električnim kablom. U optužnici je navedeno da je nakon toga telo vukao po drvenom podu galerije, a zatim i niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini nožem isekao telo, a potom delove tela stavio u jednu PVC kutiju sa poklopcem, kao i jedno PVC bure, kao i jednu kantu i jednu kantu sa slavinom.

Delove tela zalio je hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamim, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen. Nadao se da će na taj način da ukloni ostatke zločina. Ipak, sve kutije pronađene su 6. jula, kada je Dabetić i uhapšen, a reporteri na licu mesta videli su spomenute kutije koje su policajci i inspektori izneli iz stana.

Foto: Informer, Društvene mreže

 

Policajac zatekao stravičan prizor

Policajac je koji je prvi ušao u Dabetićev stan nakon zločina, svedočio je letos u istrazi da je u stanu odmah osetio miris hemikalija. Prema njegovim rečima, stan je bio mračan i u haosu, a na šporetu je bila crvena fleka nalik na krv. Dabetić mu, kako je rekao, najpre nije dozvolio da "baci pogled u stan" jer, "ima veću količinu droge", ali se ipak predomislio i pustio ga.

U jednom momentu ga je pitao da li je Noa Milivojev unutra, na šta je Dabetić slegnuo ramenima i potvrdno klimnuo glavom, nakon čega mu je skrenuo pažnju na to da "ne ulazi u kupatilo zbog sebe".

Ubrzo je Dabetić, prema svedočenju policajca, priznao da je 15 do 20 dana ranije, nakon svađe, Nou Milivojevudavio kablom i isekao njeno telo nožem, a potom zalio kiselinom.

Pričao da ga traži policija

U optužnici je navedeno i da je Dabetić, nakon ubistva, po dogovoru preko aplikacije za upoznavanje došao u stan jednog muškarca, koji je svedočio o tome da je Dabetić tada bio drogiran i da mu je pričao kako su mu ruke suve od kiseline.

Svedok je ispričao da mu je okrivljeni tada rekao da ga traži policija, i da je "u paklu" 20 dana jer svi pričaju o nestaloj devojci, iako to nije devojka.

Pričao je, kako je rekao svedok, da je bio sa devojkom koja ga je prevarila i izigrala, ali nije priznao da je konkretno nekog ubio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija