• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

06.06.2024

12:09

"Dete im neću oprostiti": Potresne reči oca Danke Ilić nakon svedočenja osumnjičenog Jankovića

Društvene mreže/shutterstock

Vesti

"Dete im neću oprostiti": Potresne reči oca Danke Ilić nakon svedočenja osumnjičenog Jankovića

Podeli vest

Porodica dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koja ne zna ništa o sudbini svoje mezimice, u potpunom je šoku nakon što je Srđan Janković pre dva dana, pred Tužilaštvom, nakon skoro tri meseca ćutanja, negirao bilo kakvu umešanost u ubistvo. Upravo je to izazvalo novi talas emocija kod porodice koja se već mesecima bori sa gubitkom i tugom.

- Pogodilo me je. Dete im neću oprostiti - rekao je Miloš Ilić, Dankin otac.

On i njegova supruga Ivana ranije su na saslušanju izjavili da su videli dvojicu osumnjičenih, Jankovića i Dejana Dragijevića, kobnog 26. marta, kada je Danka nestala na Banjskom putu. Ivana kad ju je tražila po dvorištu i okolini, a Miloš kada ih je zaustavio da pita da li su videli dete. Janković, međutim, tvrdi da Danku nikada nije video u životu.

Koliko ovakva izjava može da utiče na dalji tok istrage, znaće se u narednim danima. Tim pre što je osumnjičeni Dragijević priznao da je devojčicu zadavio nakon što ju je Janković na ulici udario službenim automobilom "fijat panda".

Foto: Foto: Društvene mreže

 

 

Advokat Denis Bećirić kaže da u praksi nije retka strategija odbrane da se osumnjičeni brani ćutanjem, a onda u nekom trenutku u istrazi ili na početku sudskog postupka iznese odbranu.

- To se pogotovo koristi kada je ovakav predmet, gde je javnost i previše uključena - navodi Bećirić. Osumnjičeni sačeka da tužilaštvo izađe sa svim dokazima koje ima i onda sklopi najbolju odbranu po njega u skladu sa njima. Da li Janković govori istinu ili ne, videćemo. Može i ovaj drugi osumnjičeni da kasnije, ako se pokrene sudski postupak, opovrgne svoje reči i povuče priznanje, tvrdeći da je bio nateran. U ovom slučaju izgleda i da nema DNK traga devojčice i to može da bude problem, jer nema tela, nema čvrstih materijalnih dokaza i sve se svodi na posredne dokaze, da su oni viđeni tamo u to vreme, mada oni to i ne negiraju. Očigledno je da nije ni približno onako kako je pokazivano u početku.

Ne dajem izjave

Radoslav Dragijević, Dejanov otac, od puštanja iz pritvora u kojem je proveo dva meseca, jer je osumnjičen da je pomagao sinu da prikrije dokaze, sam boravi u praznoj kući u Zlotu.

- Ne dajem nikakve izjave. Ne pričam ni sa kim, niti želim. Čuo sam šta je onaj rekao i neću da komentarišem - kratko nam je rekao.

Dragijević je odmah nakon što mu je isteklo policijsko zadržavanje, u zaječarskom tužilaštvu, 6. aprila priznao zločin, navodeći da je Janković vozio automobil, a on sa suvozačkog mesta istrčao kad su udarili Danku i zadavio je golim rukama. Priznao je da su njeno telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu i da je dva dana nakon toga njeno telo premešteno. Rekao je da su mu pomogli da je sakriju na drugu lokaciju otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40), koji je 7. aprila preminuo u prostorijama borske policije. Dalibor je neposredno pre smrti vodio policiju na čak 20 lokacija, ali ni na jednoj nije pronađeno Dankino telo.

Foto: pritnskrin

 

 

Na do sada pristiglim izveštajima predmeta upućenih na veštačenje nisu pronađeni devojčicini biološki tragovi. Još uvek se čeka veliki broj analiza na predmetima prikupljenim u službenom i privatnim automobilima osumnjičenih, u njihovim domaćinstvima, garderobi koju su nosili, alatu i predmetima koje su koristili. Kakve će naredne korake preduzeti, u Višem javnom tužilaštu u Zaječaru, ne komentarišu.

Gajim nadu da će je negde pronaći

Bez obzira na to što je bilo u javnosti da će osumnjičeni dati neki suprotan iskaz od onoga što je izlazilo u javnost, da će priznati zločin, bilo mi je potpuno jasno da će posle dugog vremenskog perioda on poreći zločin i sve ono što mu se stavlja na teret - rekao je predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić u emisiji "Uranak" na K1. Gajim nadu da će se ona negde pronaći, jer takvih slučajeva je bilo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija