• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.06.2024

10:51

Bodibilder ubio ženu pa zločin prenosio uživo! Bebu ostavio u lokvi krvi, pobio još dvoje

Shutterstock,fb

Vesti

Bodibilder ubio ženu pa zločin prenosio uživo! Bebu ostavio u lokvi krvi, pobio još dvoje

Podeli vest

Pre deset meseci Balkan je potresao stravičan slučaj trostrukog ubistva u Gradačcu.

Nermin Sulejmanović snimao je uživo prenos na Instagramu dok je brutalno tukao, a zatim i ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Nakon ubistva, ćerku koju je Nizama držala u naručju, ostavio je da leži u majčinoj krvi, a zatim krenuo u svoj krvavi pohod. Ubio je i 23-godišnjeg Denisa i 55-godišnjeg Đengiza Ondera, a ranio je Nizaminog brata Nedima Paumovića, policajca Huseina Kotorića i Denisovu majku.

Trostruko ubistvo dogodilo se u avgustu 2023. godine. Svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, Nermin je ubio ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca.

 

Foto: Instragram

Nermin Sulejmanović

 

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete. On je i ranije prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih.

Sulejmanović je zatim izvršio samoubistvo, a njegovo telo niko nije hteo da preuzme četiri meseca.

Koje institucije su zakazale?

Nesumnjivo da je bilo propusta u celokupnom lancu institucija. Umesto da sarađuju i za cilj imaju zaštitu žene od nasilnika, Nizami Hećimović su institucije okrenule leđa, a Sulejmanovića nisu zaustavljali i to je eskaliralo krvavim pirom 11. avgusta.

Nizama Hećimović je nekoliko puta prijavila nasilnika, a poslednji put tri dana pre masakra. Neko je odao Sulejmanoviću da je prijavljen zbog nasilja.

 

 

Policijska službenica Dženana S., nedelju dana nakon masakra, suspendovana je zbog kontakta sa trostrukim ubicom Nerminom. Odmah nakon što je otkriveno da je ubica imao krticu u policiji, u medijima se pojavilo ime policajke Dženane. Ona se sumnjiči da je ubici odala lokaciju gde se žrtva nalazi.

Takođe, spekulisalo se da je ona bila u emotivnoj vezi sa Sulejmanovićem, što je policajka demantovala.

Zehrudin Hasić, načelnik Policijske uprave Gradačac, smenjen je 6. septembra. Takođe, istog dana je smenjen i njegov zamenik. Do smene je došlo zbog određenih provera koje su izvršene nakon masakra, ali tačan propust ovih službenika nije saopšten.

Propust suda, a predsednica krivi policiju

Od januara do 31. jula prošle godine, Opštinski sud u Gradačcu prihvatio je zahteve za izricanje 16 zaštitnih mera za sprečavanje nasilja u porodici. Samo jedna je odbijena - ona koja je podneta u ime Nizame Hećimović koju će kasnije brutalno ubiti nevenčani suprug Nermin Sulejmanović, protiv kojeg je i tražena mera zabrane prilaska!

Ovo je zaključak iz saopštenja Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, koja je posle trostrukog ubistva u Gradačcu i besa javnosti zbog neizricanja zabrane prilaska Nerminu Sulejmanoviću, objasnila koliko je zahteva za izricanje mera zaštite od nasilja u porodici policija podnela ove godine i koje je dokaze priložila sudu uz to.

Kako se navodi, sud u Gradačcu je od početka godine prihvatio 16 zaštitnih mera prema devet osoba za nasilje u porodici, a odbio samo jednu.

Slobodanka Kojić, predsednica Opštinskog suda u Gradačcu, održala je 16. septembra konferenciju za medije tokom koje je okrivila policiju.

U februaru ove godine, protiv sudije Opštinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta je disciplinska tužba.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 2 nedelje

Zakazale su sve moguče institucije, ovaj bi odavno trebao imat gps lokator i alarm ko pseto.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija